Vacanță de neuitat în Mexic | Descoperă cele mai superbe locuri de vizitat în Mexic

Mexic 

Viva la Mexico!

Fiesta. Siesta. Tequila. Repeat!!!

Viva Mexic! … un tărâm al contrastelor frumoase, cultură, ciocolată, chili și multe altele. Ocupând partea de sud a Americii de Nord, Mexicul este renumit în întreaga lume pentru istoria lungă, festivalurile culturale, orașele coloniale și destinațiile de plajă.

Mexico government palace

O țară bogată în diversitate și cultură și una dintre preferatele mele!

La fel ca multe alte locuri din lume, cel mai bun moment pentru a vizita Mexicul depinde de destinația ta finală. Țara este alcătuită din 5.800 de mile de plaje, dar interiorul este format din deșert, junglă deasă, lanțuri muntoase și tot ce este între ele!

Mexicanii sunt unii dintre cei mai prietenoși oameni pe care îi vei întâlni vreodată. Dornici să împărtășească din cultura și abundența în mâncare delicioasă cu oricine este interesat, ei sunt cu adevărat o cultură cu o inimă mare.

Dacă ești în căutarea unei experiențe autentice, dă skip la Cancun și îndreaptă-te spre sud, spre Costa Maya, unde îți poți petrece zilele făcând caiac la Laguna Bacalar și relaxându-te într-unul dintre multele orașe, cu prețuri de buget redus, de-a lungul coastei Caraibelor.

Dacă te afli mai în interior, nu rata ocazia de a explora orașele coloniale Guanajuato și San Miguel de Allende sau de a cunoaște Santiago de Querétaro, care se află la doar câteva ore nord-vest de Mexico City.

Desigur, agitația capitalei nu trebuie ratată. Scufundă-te în cultura locală cu o vizită la fosta casă a lui Frida Kahlo sau fă un pas înapoi în timp, la impresionantul sit antic mesoamerican Teotihuacan. Nu vei rămâne fără lucruri de făcut în Mexico City – garantat!

În cele din urmă, pentru o ședere relaxată de-a lungul Pacificului, care se simte departe de drumurile bătute, nu există loc mai bun decât statul Oaxaca.

Vorbind sumar despre istoria Mexicului, care e vastă … foarte foarte vastă … 

Istoria Mexicului este uimitoare! De la mii de ani de tradiții care au modelat civilizații precolumbiene sofisticate și până în prezent, țara a trecut prin perioade intense de colonizare, război, revoluție și pace.

Istoria mexicană include ascensiunea și căderea marilor civilizații, ciocnirea și fuziunea dramatică a culturilor spaniole și indigene și un război revoluționar care va schimba peisajul politic al țării și va reînnoi sentimentul identității culturale.

Mexico pyramid

Olmecii au fondat aici o civilizație impresionantă, cu aproximativ 3.000 de ani în urmă. De-a lungul secolelor, imperiile au dezvoltat tradiții fascinante și au descoperit secrete științifice importante. În secolul al XVI-lea, capitala aztecă Tenochtitlan, era un oraș insular înfloritor, unde temple maiestuoase se înălțau peste grădini plutitoare, piețe aglomerate și poduri întinse.

La scurt timp după sosirea conchistadorilor spanioli, ei au distrus cea mai mare parte a orașului și au pus bazele deasupra ruinelor, pentru ceea ce mai târziu avea să devină, actualul Mexico City.

Mexicul a rămas parte a Imperiului Spaniol timp de trei secole înainte de a obține independența în 1810. În 1846, țara și-a pierdut aproape jumătate din pământ în fața SUA, ca urmare a războiului mexicano-american.

La începutul secolului al XX-lea, figurile revoluționare populare Pancho Villa și Emiliano Zapata au contribuit la conducerea unei revoluții care mai târziu va fi renumită în multe dintre picturile murale vii, pictate de muraliști mexicani precum Diego Rivera.

Ulterior, Mexicul va experimenta epoca sa cea mai stabilă din punct de vedere politic, însoțită de o economie în creștere și o clasă de mijloc în plină dezvoltare.

Cultura în Mexic

Cultura mexicană este foarte foarte diversă! Aceasta a suferit transformări extraordinare în istoria sa recentă, cu impacturi diferite în diferite regiuni. Mulți mexicani trăiesc în orașe, dar comunitățile rurale mai mici joacă încă un rol important în definirea comunității colective vibrante a țării.

Moștenirea culturală a Mexicului, se duce până la popoarele aztece și maya, care controlau cândva o mare parte din America Centrală, dar, în egală măsură, datorează foarte mult și moștenirii coloniale din Spania. Multe dintre obiceiurile din Mexic pot fi urmărite printr-una dintre aceste ramuri ale istoriei.

mexican culture

Familiile sunt de obicei numeroase, mai ales în afara orașelor, iar mexicanii sunt foarte conștienți de responsabilitățile lor față de membrii familiei apropiate și familia extinsă, cum ar fi verii și chiar prietenii apropiați. Găzduirea petrecerilor la casele lor este o latura foarte importantă, parte din viața mexicană, iar a face vizitatorii să se simtă confortabil este o mare parte a valorilor și obiceiurilor țării.

Multe alimente originare din Mexic sunt populare în întreaga lume, inclusiv avocado, ciocolată și dovleci. De fapt mâncarea mexicană este unul dintre cele mai populare exporturi ale țării. „Salsa se vinde acum foarte mult în Statele Unite iar când vine vorba de tortilla, sunt vândute la nivel internațional în fiecare an, în valoare de 5 miliarde de dolari” – au scris Robert Buffington, Suzanne B. Pasztor și Don M. Coerver în „Mexico: An Encyclopedia of Contemporary Culture and History”. 

Mexicul este cunoscut de asemenea pentru tequila, care este făcută din agave. Acesta adoră specificul climatului din centrul Mexicului. Soda (apă minerala) este o băutură foarte populară în Mexic, iar țara are o industrie a băuturilor bine dezvoltată.

Ce să faci și ce să nu faci …

  • Fii respectuos și politicos, mai ales când ești în compania unor părinți sau a bătrânilor.
  • Încearcă să fii deschis față de prietenii și familia unui cunoscut (prieten) mexican. Mexicanii sunt adesea foarte primitori cu prietenii prietenilor, pe baza unor legături sociale mici. Ei vor aprecia dacă ești la fel de deschis față de cei dragi lor.
  • Înțelege realizările culturale ale Mexicului și menționează despre ele când consideri ca e oportun.
  • Asigură-te că le mulțumești mexicanilor pentru ospitalitatea lor. Este singurul gest așteptat în schimbul generozității lor.
  • Împărtășește povești din România, despre orice, despre casă, locuri și viața de familie. Mexicanii iubesc poveștile din alte părți ale lumii.

———-——————————————————————————————————————————-

  • Nu stereotipa mexicanii drept „narcotraficanți” (traficanți de droguri) sau mari consumatori de droguri. Doar un procent foarte mic din populație este angajată într-o astfel de activitate. Mai mult, ia în considerare că violența actuală a cartelurilor este influențată de consumul occidental de droguri. Între timp, consumul mexican de droguri este mai scăzut decât cel al SUA.
  • Nu sublinia sau accentua în discuții, problemele Mexicului și nu încerca să faci oamenii să se simtă rușinați de ele. Majoritatea mexicanilor sunt dezgustați de violență și vor să răscumpere reputația Mexicului în ochii străinilor.
  • Nu critica o altă persoană în public sau împrejurul altora. Orice e de discutat și e puțin mai sensibil, se face în privat, pentru a evita să îi jenezi pe alții.
  • Evita să te referi la Statele Unite drept „America”. Mexic este de asemenea, o țară nord-americană și unii oameni pot considera că este frustrant când termenul este folosit doar pentru a se referi la cei din SUA. Prin urmare, mexicanii pot numi americanii „estadounidenses” în loc de „americano” în spaniolă.
  • Nu presupune că mexicanii sunt leneși. Populația lucrează în medie mai multe ore decât multe alte țări.
downtown Mexico

Locuri de vizitat & activități în Mexic

Mexicul este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din lume, cu peste 20 de milioane de turiști pe an. 

Renumit pentru tequila, aztecii și mayașii, Salma Hayek, Ziua Morților, războaiele drogurilor, Lucha libre, berea Corona și stațiunile de pe plajele din Pacific și Caraibe, Mexicul poate oferi ceva pentru orice tip de călător.

În continuare, vă prezint o listă cu cele mai uimitoare atracții turistice din Mexic! Mai există enorm de multe altele, depinzând de zona în care veți călători …

1.Teotihuacan

Pyramid of the Moon. Teotihuacan, Mexico

În secolul al II-lea î.Hr. o nouă civilizație a apărut în valea Mexicului. Această civilizație a construit metropola înfloritoare Teotihuacán și piramidele sale uriașe. Piramida Soarelui a fost construită în jurul anului 100 d.Hr. și este cea mai mare piramidă din Teotihuacán și din tot Mexicul. 

Construcția piramidei mai mici, cea a Lunii, a început un secol mai târziu și a fost terminată în anul 450 d.Hr.

La șapte secole după dispariția imperiului Teotihuacan, piramidele au fost onorate și utilizate de azteci și au devenit un loc de pelerinaj. Cel mai mare oraș din Mesoamerica se află la doar 50 km nord-est de Mexico City și se poate ajunge cu autobuzul sau cu taxiul.

2.Chichen Itza

Chichen Itza, Mayan site in the Yucatan peninsula, Mexico

Chichen Itza este cel mai mare oraș maya din Peninsula Yucatan și una dintre cele mai vizitate destinații turistice din Mexic. Cel mai faimos reper din Chichen Itza este templul-piramida El Castillo. Designul templului are o semnificație astronomică deosebită.

Fiecare față a piramidei are o scară cu 91 de trepte, care împreună cu treapta comună din vârf, însumează 365, numărul de zile dintr-un an. Alte atracții ale orașului Chichen Itza includ Great Ballcourt și El Caracol, un templu circular care a servit drept observator astronomic.

3.Tulum

Tulum beach

Tulum este situat pe coasta de est a peninsulei Yucatán. A servit cândva drept port major al orașului mayaș Coba. Tulum a fost construit în jurul anului 1200 d.Hr. când civilizația mayașă era deja în declin și prin urmare, îi lipsește eleganța altor situri celebre.

Cu toate acestea, fundalul plajei tropicale face din aceasta, o atracție de top uimitoare, care nu trebuie ratată. Cazarea poate varia de la cabane simple până la resorturi de lux de 5 stele.

4.Canionul Copper

Canionul Copper este de fapt o rețea de canioane, care împreună sunt de câteva ori mai mari decât Marele Canion. Cel mai popular mod de a explora Canionul Copper, este pe calea ferată „Chihuahua al Pacifico”. 

Pista trece peste 37 de poduri și prin 86 de tuneluri, ridicându-se până la 2.400 de metri deasupra nivelului mării, oferind vederi spectaculoase ale canioanelor de dedesubt.

5.Palenque

Palenque

Palenque este un sit arheologic care a fost situat la marginea de vest a imperiului Maya, în statul actual Chiapas, Mexic.

Palenque este mult mai mic comparativ cu unele dintre orașele vecine ale mayașilor, dar conține unele dintre cele mai bune arhitecturi și sculpturi pe care Maya le-a realizat vreodată. Majoritatea structurilor din Palenque datează din aproximativ 600 d.Hr. până în 800 d.Hr., inclusiv Templul Inscripțiilor, singura piramidă mezoamericană construită ca monument funerar.

6.El Arco

el arco cabo

El Arco este un arc incredibil găsit în Cabo San Lucas. Această formațiune de stâncă unică, marchează locul în care Oceanul Pacific devine Golful California. Arcul a devenit o icoană a Cabo San Lucas și poate fi privit din mai multe unghiuri.

O plimbare de-a lungul plajei oferă ocazia pentru poze uimitoare cu El Arco, ca să nu mai menționez de priveliștile apelor albastre, balenele cenușii care se agita frecvent în ocean și formațiuni suplimentare de stâncă de-a lungul coastei.

7.Cozumel

Situat chiar lângă Peninsula Yucatan, Cozumel este o destinație populară pentru scufundări și snorkeling.

Lumea subacvatică din jurul orașului Cozumel a fost descoperită de Jacques Cousteau în 1959, care a numit-o una dintre cele mai bune zone de scufundări din lume. De atunci, Cozumel a devenit un parc marin național pentru a proteja echilibrul delicat al recifelor de corali frumoase și varietatea uimitoare de pești tropicali.

8.Dias des los Muertos, Oaxaca

dias de los muertos

Orașul Oaxaca este renumit pentru că are unul dintre cele mai bune festivaluri Dia de Los Muertos din Mexic, o sărbătoare celebrată în multe părți ale Americii Latine. În Mexic, festivalul poate fi datat cu mii de ani în urmă, până la culturi indigene, cum ar fi zapoteca și azteca.

În Oaxaca, Festivalul Zilei Morților începe la sfârșitul lunii octombrie, când familiile pregătesc mormintele pentru întoarcerea spiritelor. În acest timp, mormintele și altarele de acasă sunt împodobite cu flori, iar familiile lasă ofrande pentru spirite în cimitire.

9.Guanajuato

Localizat în munții din Sierra de Guanajuato, se află frumosul oraș colonial Guanajuato. Orașul a fost fondat în 1554 lângă una dintre cele mai bogate zone miniere de argint, din Mexic. Boom-ul minier din secolul al XVI-lea a dus la construirea de haciende unice și clădiri coloniale mirifice.

Străzile din Guanajuato și multe alei colorate sunt răspândite în toate direcțiile. Inedit este ca, cea mai mare parte a traficului din oraș, este deservită de o rețea de tuneluri subterane, ceea ce îl face un oraș excelent pentru pietoni.

10.Catedral Metropolitana

Zocalo Square and Mexico City Cathedral - Mexico City, Mexico

Nu lipsesc lucrurile de făcut, de văzut și de explorat în Mexico City, dar o atracție de top este, fără îndoială, Catedrala Metropolitana. Este cea mai veche și cea mai mare catedrală din America Latină, iar structura din secolul al XVI-lea domină piața centrală a orașului, cunoscută sub numele de Zocalo.

Arhitectura este un amestec de stiluri, inclusiv influențe puternice din designul baroc și churrigueresc mexican. Pe lângă arhitectură, Catedrala Metropolitana se mândrește cu o vastă colecție de artă, precum și catacombe complexe, sub structura principală.

11.Cenote Dos Ojos

Chiar în afara orașului Tulum se află Cenote Dos Ojos, unul dintre cele mai mari sisteme de peșteri subacvatice din țară. Numele înseamnă caverna celor doi ochi, referindu-se la cele două doline legate printr-un pasaj lung.

Apa din caverne este filtrată prin calcar, făcând-o excepțional de limpede. Drept urmare, Cenote Dos Ojos este extrem de populară, fiind mereu explorată, de snorkelieri, cât și de scafandri mai serioși, dintre care unii se îndreaptă adânc în caverna subacvatică.

12.Acapulco Cliff Divers

Acapulco este orașul stațiune mexican original, care a devenit important în anii 1950, ca o evadare pentru starurile și milionarii de la Hollywood. Nicio vizită la Acapulco nu este completă fără să-i urmărești pe cei care fac săriturile impresionante în ocean.

Aceștia o fac încă din anii 1930, deși astăzi saritorii sunt profesioniști. Poți vedea scufundările de pe o platformă mică de lângă stâncă pentru o mică taxă de intrare sau poți mânca la restaurantul La Perla, care oferă o vedere bună asupra scafandrilor.

13.Biserica Santa Prisca din Taxco

santa prisca church in taxco

El Templo de Santa Prisca, sau Biserica Santa Prisca, este o structură in stil baroc magnifică, situată în orașul Taxco. Construită în secolul al XVIII-lea, biserica este un reper colonial, ce a fost comandata de un proprietar bogat al minelor, de origine spaniola.

Fabricat din piatră roz, cu turnuri gemene mari și decorat cu gresie, acesta este un monument ornamentat pe care niciun pasionat de arhitectură nu ar vrea să-l rateze. În interior, nouă tablouri de altar enorme, se întind de la podea până la tavan, iar fiecare este acoperit cu aur.

14.Isla Mujeres

isla mujeres mexico

Înconjurată de apele albastre ale Mării Caraibelor, la doar opt mile de Cancun, se află Isla Mujeres. Această insulă este un punct atractiv astăzi, dar are și o semnificație pentru moștenirea culturală a regiunii. Isla Mujeres, care se traduce prin insula femeilor, era sacră pentru zeița mayașă a nașterii.

Astăzi, călătorii ajung cu feribotul din Cancun pentru a se relaxa pe plajele pitorești, pentru a vizita ferma locală de broaște țestoase, pentru a face scufundări sau pentru a face snorkeling în apele limpezi sau pur și simplu să se relaxeze departe de mulțimile de pe plaja din Cancun.

15.Picturile murale Bonampak

A photograph of one of the paintings at Bonampak

Bonampak este un sit arheologic antic din statul Chiapas. Deși există multe structuri mayașe la Bonampak care merită explorate, cel mai faimos este Templul muralelor.

Acest templu este locul unde pot fi găsite muralele Bonampak, o colecție de artă antică care ajută la explicarea istoriei și culturii mayașilor. Sute de figuri au fost pictate în trei camere diferite, fiecare dintre ele spune o parte a unei narațiuni în nuanțe îndrăznețe de turcoaz, roșu și galben.

16.Laguna San Ignacio

Există mai multe locuri pentru a observa balenele în Mexic, dar niciunul nu este atât de spectaculos decât laguna San Ignacio. Situată în largul coastei Baja California Sur, laguna este locul de iarnă pentru o serie de balene cenușii din Pacificul de Est.

În lunile de iarnă, balenele cenușii vin să nască în cele mai puțin adânci părți ale lagunei. Laguna San Ignacio este acum cel mai mare sanctuar al vieții sălbatice din America Latină și există multe excursii cu barca cu ghid care permit vizitatorilor să se familiarizeze cu balenele cenușii.

17.El Tajin

el tajin

El Tajín a fost un oraș important de pe coasta golfului, fondat de cultura clasică Veracruz. Majoritatea clădirilor de pe amplasament au fost construite între anii 600 – 900 d.Hr. Înconjurate de jungla verde, se crede că aceste ruine au fost centrul politic și administrativ al întregii civilizații.

Astăzi, vizitatorii pot vedea peste 150 de clădiri identificate, deși doar o duzină sunt restaurate și deschise publicului în orice moment. De remarcat este Piramida de Nișe, cea mai impresionantă structură de pe situri.

18.Museo Nacional de Antropologia

national museum of anthropology mexico

Muzeul Național de Antropologie este cel mai mare și cel mai vizitat muzeu din tot Mexicul.

Situat în parcul Chapultepec din Mexico City, muzeul se mândrește cu o colecție enormă de artefacte și exponate legate de moștenirea pre-columbiană a țării. Aceasta include piese mayașe și aztece, cum ar fi faimoasa Piatră a Soarelui, care este piatra originală a calendarului aztec.

19.Zipolite

De-a lungul coastei Pacificului din regiunea Oaxaca se află Zipolite, o plajă de o milă care păstrează o atmosferă progresivă, hippie. În deceniile trecute, Zipolite a fost o plajă pentru nudiști, deși asta este mult mai puțin comun astăzi.

Zipolite atrage călătorii în căutarea unei vibrații contra culturii și încă păstrează o atmosferă mexicană autentică, în ciuda turiștilor din întreaga lume. În timp ce plaja în sine este principala atracție, Zipolite este binecunoscută și pentru Av Roca Blanca, o stradă chiar lângă plajă, care oferă baruri, magazine și cafenele.

20.Uxmal

uxmal mexico

Vechiul oraș mayan, Uxmal, este una dintre cele mai importante atracții din punct de vedere istoric și cultural din Mexic. La aproximativ 55 km sud de Merida, în Yucatan, orașul a fost construit în primul rând, în secolul al IX-lea. Uxmal a fost odată capitala regiunii și este un prim exemplu de arhitectură Puuc.

Diverse niveluri de piatră, împreună cu piatră elaborată, conferă structurilor piramidale un aspect grandios. Nu trebuie ratată Piramida Magicianului, cea mai înaltă dintre piramidele de la Uxmal.

21.El Malecon

Promenada din Puerto Vallarta, cunoscută și sub numele de El Malecon, este o minunată promenadă de pe litoral, care mărginește apele albastre ale Pacificului. Cea mai mare parte din El Malecon este exclusiv pentru pietoni, ceea ce îl face un loc sigur pentru a face poze și a admira priveliștea.

Statuile aliniază promenada, de multe ori există expoziții elaborate de nisip pe plajă și există, de asemenea, nenumărate unități locale care se adresează vizitatorilor. Este posibil să te plimbi de-a lungul El Malecon și să te oprești pentru suveniruri făcute manual, fructe de mare proaspete sau câteva băuturi tropicale, la un bar local.

22.Marea Piramidă din Cholula

În afara orașului Puebla, se află Marea Piramidă din Cholula, un sit arheologic care găzduiește cea mai mare piramidă din lume. Cunoscută și sub numele de Tlachihualtepetl, Marea Piramidă din Cholula a fost construită în patru etape, prima dintre care a început acum 2.300 de ani. O mare parte din piramidă este acum acoperită de vegetație și pare a fi un deal natural, având în vârf, o biserică catolică.

Aceasta este „Iglesia de Nuestra Señora de los Remedios”, care a fost construită de spanioli în 1594. Vizitatorii pot vizita mai mult de patru mile de tuneluri subterane care prezintă dimensiunea și amploarea acestui reper incredibil.

23.Rezervația Biosferei Fluturilor Monarh

Monarch Butterfly Biosphere Reserve

Migrația anuală a fluturelui monarh este unul dintre marile spectacole ale naturii și o atracție de top pentru vizitatorii din ținuturile centrale ale Mexicului. În fiecare an, milioane de fluturi monarh fac călătoria din estul Canadei până în pădurile din vestul central al Mexicului, o călătorie care se ajunge până la 3.000 de mile.

Fluturii monarh își petrec hibernarea de iarnă, grupați în zone mici ale Rezervației Biosferei Fluturilor Monarh din Michoacan, înainte de a călători din nou spre nord.

24.San Miguel de Allende

În munții Bajio din centrul Mexicului, există o mică destinație colonială cunoscută sub numele de San Miguel de Allende. Orașul este plin de istorie: a fost fondat de un călugăr San Franciscan, a jucat un rol important în războiul pentru independența Mexicului față de Spania și a fost un loc vital pentru căutările argintului mexican.

Astăzi, este cel mai bine cunoscut pentru arhitectura sa colonială și străzile încântătoare pietruite. Clădiri istorice precum Teatro Angela Peralta și Santuario de Atotonilco, un complex de biserici enorm, sunt printre atracțiile de top ale orașului.

25.Monte Alban

monte alban

Monte Alban, sau Muntele Alb, a fost cândva capitala antică a poporului zapoteca. Cu vedere la Valea Oaxaca, Monte Alban este unul dintre cele mai importante situri arheologice din Mexic.

Pe lângă priveliști spectaculoase asupra văii, vizitatorii pot vedea clădirile în ruine din jurul unei terase largi și plane pe deal, Gran Plaza, care se întinde de la nord la sud.

Două movile mari piramidale încheie marea piață la capete, iar părțile laterale ale spațiului sunt căptușite cu platforme în trepte și terase. Absolut fascinant!

Când te gândești la Mexic, sigur te gândești la o vacanță tropicală și la mâncarea lor senzațională. Și acestea chiar te așteaptă … dar Mexicul are mult mai mult de oferit decât distracție și soare! 

mexican mix food

Țara are o istorie fascinantă, mâncare minunată și o multitudine de minuni naturale. Iar muzica lor, este pur și simplu excepțională, te pătrunde și te poartă exact în atmosfera lor specifică. 

Și voi încheia într-o notă amuzantă, cu o vorbă de la mexicani: Nu poți să îi faci pe toți fericiți, nu ești un taco! 

Vei putea profita de “oferte sejur mexic” sau “sejur cancun”, create pentru tine și pentru familia ta. Planifică un sejur pe Riviera Maya sau în Cancun Mexic, din timp și profită de opțiunea de plată în rate a vacanței tale. Atunci când va veni momentul, doar te vei bucura de ceea ce va urma. 

Vor exista opțiuni diverse în funcție de perioada când vei dori să planifici vacanța ta exotică în Ciudad de Mexico. 

În oricare din aceste locații superbe vei dori să mergi, vei putea selecta diferite opțiuni pentru a-ți personaliza traseul. Acestea includ: bilete de avion (charter mexic), data plecării, oferte speciale sau oferte de vacanță, oraș de plecare, modalități de plată, dacă vrei să ai hotelul situat pe plajă sau nu, dacă vrei sa adaugi o excursie opțională și multe altele. 

Bucură-te împreună cu sufletul pereche sau cu întreaga familie de o vacanță în Mexic și explorează Playa del Carmen cu aparatul foto pregătit mereu, pentru că vei dori să faci enorm de multe poze. Există o adevărată abundență de circuite mexic, oferte speciale pentru turiști și obiective turistice unice în lume!