Vacanță de vis în Insulele Maldive | VacanteInRate

Maldive 

În descrierea Maldivelor nu voi începe cu un citat, ci cu o frază foarte utilă atunci când călătorim, tradusă în Dhivehi, limba oficială a acestora.

  • Do you speak English? – Ingireysin vaahaka dhakkan ingeytha?

Succes! … Acum, într-o notă mai serioasă, nu te îngrijora. În timp ce limba națională este Dhivehi, majoritatea maldivienilor pot vorbi engleza fără probleme. De fapt, mulți membri ai personalului din diferite stațiuni din Maldive vorbesc franceză, germană, mandarină și alte limbi internaționale, așa că vei avea un sejur în Maldive excelent.  

Maldivele sunt o națiune de insule din Oceanul Indian, care se întinde peste ecuator. Țara este formată din 1192 de insule care se întind pe o lungime de 871 de kilometri. În timp ce țara acoperă o suprafață de aproximativ 90.000 de kilometri pătrați, doar 298 de kilometri pătrați din aceasta este uscat. Insulele sunt grupate într-un dublu lanț de 26 de atoli. (atol – Insulă de formă inelară, alcătuită din schelete de corali și aluviuni, în mările calde). 

Geografia unică a țării hipnotizează orice vizitator. Recife care oferă benzi de culoare, insule minuscule asemănătoare unei bijuterii, mărginite cu cel mai alb și moale nisip, înconjurate de cele mai limpezi și puțin adânci ape, pe care ți le poți imagina. Doar 200 de insule sunt locuite, câteva selectate pe fiecare dintre atoli sunt stațiuni, iar unele dintre insule sunt folosite pentru industrie și agricultură.

Una dintre cele mai dorite locatii tropicale din lume! 

Se poate spune că în Maldive există două culturi paralele care se îmbina armonios – localnicii musulmani sunniți și vizitatorii de pe variatele stațiuni turistice. Țara se află, de asemenea, aproape de fostele rute comerciale dintre Europa și Orient, astfel încât Maldivele sunt binecuvântate cu o istorie interesantă influențată de ambele părți.

Maldivele au o istorie incredibil de bogată și diversă, care a fost influențată de multe culturi de-a lungul anilor. Limba este un prim exemplu în acest sens. Dhivehi este limba națională a Maldivelor și a fost modelată de diferite limbi, inclusiv arabă, franceză, portugheză, persană și engleză.

Descoperirile arheologice indică faptul că Maldivele au fost locuite încă din anul 1500 î.Hr., dar o mare parte din originea țării s-a pierdut în timp din cauza lipsei informațiilor scrise care să supraviețuiască timpului. Cu toate acestea, există un folclor variat și mituri fascinante despre istoria Maldivelor.

Se crede că cel mai important factor care a contribuit la prima așezare de oameni din Maldive este locația sa geografică. Ruine mari și alte rămășițe arheologice găsite în insule, inclusiv cele care mărginesc canalul ecuatorial, mărturisesc faptul că oamenii din antichitate s-au “împiedicat” într-adevăr de această locație în timpul călătoriilor lor. Așezările permanente au fost înființate în jurul anului 500 î.Hr. de imigranții arieni din subcontinentul indian. Multe obiceiuri, practici tradiționale și credințe superstițioase care încă predomină în țară atestă, de asemenea, influența culturii dravidiene timpurii din Maldive.

Islands In The Maldives seen from above

Până în secolul al XII-lea, Maldivele au fost convertite într-o națiune islamică. În următoarele câteva secole, societatea a început să înflorească, pe măsură ce marinarii și comercianții au menținut economia locală în flux. Textile, produse din lemn și nucă de cocos (coji uscate de nucă de cocos – folosite pentru fabricarea de produse robuste și frânghie) au devenit principalele exporturi din Maldive de-a lungul rutei comerciale.

În ciuda faptului că Maldivele au fost un sultanat islamic din 1153 până la mijlocul anilor 1900, forțele coloniale britanice au transformat insulele într-un protectorat britanic la sfârșitul secolului al XIX-lea. Aceasta a însemnat că cultura musulmană locală ar putea continua atâta timp cât va influența politica externă britanică. Protectoratul a început pe 16 decembrie 1887 și, în schimbul semnării, Marea Britanie a oferit Maldivelor o forță militară și a promis să nu interfereze în procedurile guvernamentale locale. Asta a durat până în 1965.

Maldivele și-au recâștigat suveranitatea deplină în 1965 și s-au alăturat Națiunilor Unite în acel an. În 1968, sultanatul a fost desființat și republica a fost declarată. La 11 noiembrie 1968, Republica Maldive a fost creată cu un președinte ales. Țara a aderat la Commonwealth-ul Britanic în 1982.

Cultura în Maldive

Maldivele sunt una dintre cele mai stricte națiuni de pe planetă când vine vorba de libertatea religioasă. Practicarea unei alte credințe în afara islamului este interzisă; ceea ce înseamnă că oricine locuiește în țară trebuie să fie de credință islamică. Majoritatea cetățenilor din Maldive sunt musulmani suniți. Influențele culturale ale țării provin de la origini din sudul Indiei, influențe sinhaleze și medii arabe.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că alcoolul și carnea de porc sunt interzise pe străzile din Male (capitala Maldivelor), stațiunile insulare din jurul Maldivelor sunt relativ libere de restricții islamice. Veți observa că hotelurile se află ca într-o bulă, cu o cultură separată față de Maldivele moderne.

Water bungalows and wooden jetty with turquoise water on Maldives

Unele dintre obiceiurile din Asia de Sud, în special în ceea ce privește femeile, cum ar fi tradiția subcontinentului de a exclude femeile de vederea publicului, nu sunt principii de viață aici. De fapt, femeile joacă un rol major în societate – nu este surprinzător având în vedere faptul că mulți bărbați din Maldive petrec toată ziua pescuind pe mare. Multe dintre tradițiile țării sunt strâns legate de mare și de faptul că viața depinde de marea din jurul nostru.

Locuri de vizitat & activități în Maldive

Frumusețea Maldivelor nu este doar deasupra apei. Insulele Maldive găzduiesc aproximativ 5% din recifele planetei. Acest lucru vine cu o explozie de culoare contribuită de coralii moi și tari care le formează. Recifele găzduiesc o mie de specii de pești. Așa că înotul și snorkeling-ul vor avea o notă aparte, parcă din alte lumi.

 

  • SURFING ÎN MALDIVE

Insulele Maldive sunt situate chiar în mijlocul Oceanului Indian și beneficiază de o expunere deplină la valuri de sud și de condiții excelente de surfing pe recifele exterioare ale atolilor. Cu o temperatură medie a apei de aproximativ 28 de grade Celsius, condițiile de surfing sunt bune pe tot parcursul sezonului de surfing de la mijlocul lunii februarie până în noiembrie, dar puteți experimenta cele mai bune condiții din martie până în mai și septembrie până la sfârșitul lunii noiembrie.

Maldive surfing

Unele locații celebre de surf din atol includ Cokes at Thulusdhoo, Lhohis, pe insula Lhohifushi, Jailbreaks, Honky’s, Male’ Island Point, Sultans și Ninjas, de-a lungul marginii de est a atolului.

Pentru mulți surferi, atolul Huvadhoo, în grupul sudic al lanțului de atoli, oferă cele mai tari valuri din Maldive, majoritatea fiind situate pe marginea de sud a atolului. Beacons, Tiger Stripes, Castaways, Blue Bowls, Airports, Five Islands, Two Ways, Love Charms și Antiques sunt câteva dintre binecunoscutele puncte de surf din atol.

  • ATRACȚII NATURALE

➢ REZERVAȚIA BIOSFEREI A ATOLULUI BAA – Atolul Baa, situat în regiunea centrală a lanțului de atoli care formează Maldive, este considerat semnificativ la nivel global în ceea ce privește biodiversitatea sa. Atolul se întinde pe o suprafață de peste 139.000 de hectare și este situat chiar la nord de canalul Kaashidhoo care separă geografic lanțul de atoli de nord de lanțul central. Atolul Baa este format din mai multe habitate care susțin bogata biodiversitate a atolului și include recife de corali, insule, paturi de iarbă de mare și mangrove.

Rezervația este formată din nouă zone centrale în care extracția de orice fel este interzisă. Zonele sunt foarte protejate și li se conferă cel mai înalt nivel de conservare. Sunt zone de management clar definite, care au o semnificație ecologică ridicată în ceea ce privește biodiversitatea marine și terestră. Activitățile permise în limitele acestor zone sunt monitorizate prin sisteme de management stricte, coduri de conduită și protocoale din partea tuturor utilizatorilor. Ancorarea oricărei bărci, cu excepția unei situații de urgență este interzisă în aceste zone.

Golful Hanifaru este punctul culminant când vine vorba de biodiversitatea atolului Baa, atrăgând un număr mare de vizitatori în fiecare an. Acest mic golf situat pe flancul estic al atolului a văzut unele dintre cele mai mari adunări de raze manta din întreaga lume. Până la o sută dintre acești uriași blânzi sunt văzuți într-o singură adunare, alunecând prin ape pentru a se hrăni în timp ce valul împinge planctonul abundent în golf.

hanifaru bay

Există mai multe zboruri zilnice de la Aeroportul Internațional Velana la Aeroportul Dharavandhoo, oferind conexiuni convenabile la zboruri internaționale. Durata zborului către Dharavandhoo este de aproximativ douăzeci de minute.

➢ PARCUL NATURAL ADDU – Atolul Addu găzduiește a doua zonă umedă ca mărime din Maldive. Parcul natural Addu cuprinde frumoasele zone umede Eydhigali Kilhi și zona protejată Koattey de pe insula Hithadhoo. Parcul are chei fermecătoare care se extind până la lacuri, mangrove și trasee pitorești de ciclism prin vegetația luxuriantă a zonelor umede. Puteți face un tur al naturii cu ghid prin parc și puteți observa fauna și flora unică a habitatului bogat. Canotajul în zona golfului cunoscută sub numele de Bedhi, renumită pentru mangrovele roșii frumoase și rechini. Este una dintre cele mai memorabile experiențe din parc.

maldives, addu city

Durata zborului către Gan de la Aeroportul Internațional Velana este de aproximativ o oră și jumătate. Mai multe zboruri zilnice operează de pe Aeroportul Internațional Velana. Companiile aeriene internaționale operează și către Gan, în principal din Colombo.

  • PUNCTE CULTURALE

1.UTHEEMU GANDUVARU (HAA ALIF UTHEEMU)

Utheemu Ganduvaru este locul de naștere și casa sultanului Mohamed Thakurufaanu, unul dintre cei mai venerați eroi din istoria Maldivei. Utheemu Ganduvaru, care se traduce prin Palatul Utheemu, este situat în Utheemu din atolul Haa Alifu, în cele mai nordice extremități ale Maldivelor.

2.MULEEAAGE, REȘEDINȚA OFICIALĂ A PREȘEDINTELUI (ORAȘUL MALÉ)

Presidential Palace, Malé, Maldives

Astăzi, Muleeaage este palatul oficial al președintelui și este un must-see în orice tur al Male. Muleeaage și-a marcat aniversarea de 100 de ani în 2019. Palatul a fost construit în perioada 1914-1919. Situl a fost casa ancestrală a foștilor sultani și a regalității. Cu toate acestea, Muleeaage nu a servit niciodată ca Palat al Sultanului.

3.HUKURU MISKIY & MUNNARU (ORAȘUL MALÉ)

Hukuru Miskiiy construit în 1658 împreună cu turnul de lângă moscheea construită în 1675 sunt cele mai vechi structuri construite din Male’. Pe lângă faptul că este cel mai venerat centru de cult timp de multe secole, Hukuru Miskiiy are o mare importanță culturală și istorică pentru Maldive și este un martor al abilităților meșteșugarilor din Maldive ai vremii.

4.KURUHINNA THARAAGANDU (KAAFU KAASHIDHOO)

Insula Kaashidhoo se află la aproximativ 86 de kilometri de Male. Insula este locul unuia dintre cele mai mari situri arheologice din țară care demonstrează trecutul budist al Maldivelor înainte de apariția islamului în secolul al XII-lea.

5.MOSCHEE VECHE (LAAMU ISDHOO)

Moscheea veche Isdhoo este un sit istoric de mare importanță. Aici istoricii au descoperit Isdhoo Loamaafaanu, cele mai vechi înregistrări scrise găsite în Maldive. Loamaafaanu este cea mai veche carte din cupru descoperită până în prezent în Maldive. Cartea a fost scrisă în 1194 d.Hr. în scriptul Evēla Dhivehi, o scriere veche Dhivehi care nu mai este folosită.

  • SCUFUNDĂRI ȘI SNORKELING 
  1. Scufundări în atolul ADDU 
  2. Scufundări în atolul MALÉ DE NORD
  3. În jurul epavelor din atolul LHAVIYANI

Red Lionfish, Pterois volitans, South Male Atoll, Maldives, Indian Ocean, Asia

Desigur, înainte de a începe vacanța de vis, trebuie să alegi unde să stai! Vei găsi opțiuni de cazare de la buget redus până la high-end, de la stațiuni de lux, hoteluri și pensiuni, până la o călătorie plină de aventuri pe o barcă.

Există sute de stațiuni, fiecare dezvoltată pe propriile insule nelocuite sub conceptul unic al Maldivelor – „o insulă, o stațiune” – simbolul distanțării sociale naturale. De asemenea, sunt puse la dispoziție numeroase hoteluri și pensiuni în orașe rezidențiale și insule pentru o vacanță cu puțin mai multă aromă și flexibilitate. Aici te vei bucura de așa numitul concept de summer island din belșug.  Aici conceptul de vacanță exotică va fi la cote maxime!

Dacă duci lipsă de inspirație de vacanță, călătoria în Maldive te va descătușa de orice fel de energii negative, te purta pe un val de soare și doar câteva ore de exemplu, în atolul Male te vor deconecta de la stres și probleme. 

Descoperiți soarele, nisipul alb și apele cristaline ale celor o mie de insule „Robinson Crusoe” cu lagune liniștite de nuanțe infinite de albastru; combinația supremă pentru destinația ideală de vacanță tropicală. 

Cu toate acestea, în Maldive există mult mai mult decât atât, vizitați Maldive și descoperiți singuri frumusețea destinației!

Vei putea profita de oferte de sezon sau oferte speciale, create pentru tine și familia ta. Planifică un sejur pe Insulele Maldive din timp și profită de opțiunea de plată în rate a vacanței tale, pentru ca atunci când va veni momentul, doar să te bucuri de ceea ce va urma. 

Vor exista opțiuni diverse în funcție de perioada când vei dori să planifici vacanța ta exotică în Maldive. Memorabil – este cel mai bun termen pentru a descrie un sejur în Maldive. 

În oricare din aceste locații mirifice vei dori să mergi, vei putea selecta diferite opțiuni pentru a-ți personaliza traseul. Acestea includ: bilete de avion (charter maldive), data plecării, oferte speciale sau oferte de vacanță, oraș de plecare, modalități de plată, dacă vrei să ai hotelul situat pe plajă sau nu, dacă vrei sa adaugi o excursie opțională și multe altele. 

Aeroportul din Male este la o distanță foarte scurtă de plaje și de unitățile de cazare, așa că nu va dura mult până te vei echipa în costumul de baie și vei savura o pina colada, de pe unele dintre cele mai populare insule din Maldive. 

Bucură-te împreună cu sufletul pereche sau cu întreaga familie de o vacanță în Insulele Maldive și explorează atolul male sud, cu aparatul foto pregătit mereu, pentru că vei dori să faci enorm de multe poze.