Vacanță exotică în jurul lumii!

Combinația supremă pentru destinația ideală de vacanță tropicală!

Descoperă Zanzibar – Explorează Maldive – Rătăcește-te în Dubai – Atlantida în Santorini? – Descifrează Marocul – Înoată în Mauritius – Petrece în Bali – Explorează cultura în Mexic – Redescoperă-te în Republica Dominicană – Cântă în Cuba 

Există variate motive pentru care dorim să călătorim cât mai mult și să descoperim locuri, oameni și culturi noi. Uneori e doar setea de cunoaștere și acel sentiment arzător de creștere și dezvoltare personală, uneori e dorul de soare și liniște, într-un decor desprins din rai, alteori dorul de adrenalină … iar lista poate continua și fi la fel de lungă precum lista locațiilor pe care am dori să le explorăm. 

În paralel vedem tot mai des articole și știri pe diferite canale de news, referitoare la pofta românilor de a explora destinații cât mai îndepărtate și exotice. Cred că Delia a dat startul 🙂 

Este absolut natural să ne dorim să descoperim acele plaje aurii din Zanzibar sau să gustăm din romul fabricat în Republica Dominicană și să aflăm povești interesante de la localnici. Și da, chiar există o creștere a turismului în afara Europei, iar factorii care au influențat acest lucru sunt diverși. 

Viața noastră uneori poate fi privită ca o carte, cu file albe și călătorind mai mult, în locuri cât mai interesante, scriem capitole noi și devenim mai bogați pe interior, cât și cultural. Descoperirea de noi culturi, învățatul poate doar și a câtorva fraze ale celor pe care îi vizităm, degustarea mâncării lor tradiționale, vizitarea diverselor monumente sau alte obiective turistice, participarea la un festival tradițional și multe alte elemente – ne fac mai bogați, ne fac fericiți și ne întoarcem acasă cu povești colorate, care vor rămâne în albumul amintirilor personale. 

În acest articol am intenția de a construi profilul unora dintre cele mai populare locații exotice, precum Maldive, Bali sau Republica Dominicană. Vreau să explorez cultura acestora, locuri interesante de vizitat și să surprind anumite detalii care denotă amprenta culturii respective. 

Cu toții știm diverse informații despre aceste locații cu aer exotic, unii chiar le-au vizitat. Dar dacă ești curios să afli mai multe particularități, ce anume oferă fiecare, care sunt acele elemente distinctive care le conturează și ce elemente te-ar putea atrage, ești în locul potrivit. 

Vacanța ta poate avea mai multe valențe, în funcție de ce îți dorești și cu cine vei pleca. Poate fi o vacanță de cuplu, în care cauți relaxare și reconectare cu partenerul sau partenera ta, poate fi o ieșire cu prietenii în care doriți să vă distrați și să neglijați cotidianul de acasă sau poate fi ceva organizat în detaliu, cu toată familia, pentru a vă bucura de bijuteriile turistice ale diferitelor culturi vizitate. 

Oricum ar fi, în acest articol vei găsi informațiile necesare despre locația pe care vrei să o vizitezi și te vor ajuta în procesul de planificare, urmând ulterior să stabilești detaliile unității de cazare, zborul și bugetul pentru această vacanță cu aer tropical. 

Următoarele locații despre care voi vorbi, nu reprezintă un top sau o alegere a celor mai frumoase destinații exotice … departe de mine acest gând. Reprezintă o selecție relativ arbitrară a unora dintre cele mai populare locații preferate de turiști și a celor care mi-au atras atenția prin particularitățile lor. 

1.Zanzibar 

Zanzibar – Insula Mirodeniilor

„Insula este plină de zgomote, sunete și curenți de aer dulci, care oferă încântare” – William Shakespeare, The Tempest

Nu cred că există cineva care să nu își dorească o vacanță în Zanzibar. Ideea unei locații atât de exotice și de interesante, gândul unui fun beach cum rar întâlnești, nisip fin și soarele care parcă strălucește într-o notă aparte. 

zanzibar plaja

Nu există o diferență majoră de fus orar, fiind doar cu o oră în plus față de ora noastră. Un sejur în Zanzibar, un safari în Tanzania, seri petrecute la restaurante locale sau la resort and spa, bucurandu-te de tot ce are de oferit această locație, este cea mai bună idee. În continuarea articolului, vom descoperi ce anume îi îndreaptă pe turiști spre Zanzibar. 

Zanzibar are două insule principale, Unguja (insula Zanzibar) și Pemba. Există multe altele mai mici în jurul insulelor principale, majoritatea fără locuitori permanenți sau doar hoteluri.

Citește articolul complet despre Zanzibar! 🙂

2.Maldive 

În descrierea Maldivelor nu voi începe cu un citat, ci cu o frază foarte utilă atunci când călătorim, tradusă în Dhivehi, limba oficială a acestora.

  • Do you speak English? – Ingireysin vaahaka dhakkan ingeytha?

Succes! … Acum, într-o notă mai serioasă, nu te îngrijora. În timp ce limba națională este Dhivehi, majoritatea maldivienilor pot vorbi engleza fără probleme. De fapt, mulți membri ai personalului din diferite stațiuni din Maldive vorbesc franceză, germană, mandarină și alte limbi internaționale, așa că vei avea un sejur în Maldive excelent.  

Maldivele sunt o națiune de insule din Oceanul Indian, care se întinde peste ecuator. Țara este formată din 1192 de insule care se întind pe o lungime de 871 de kilometri. În timp ce țara acoperă o suprafață de aproximativ 90.000 de kilometri pătrați, doar 298 de kilometri pătrați din aceasta este uscat. Insulele sunt grupate într-un dublu lanț de 26 de atoli. (atol – Insulă de formă inelară, alcătuită din schelete de corali și aluviuni, în mările calde). 

Există sute de stațiuni, fiecare dezvoltată pe propriile insule nelocuite sub conceptul unic al Maldivelor – „o insulă, o stațiune” – simbolul distanțării sociale naturale. De asemenea, sunt puse la dispoziție numeroase hoteluri și pensiuni în orașe rezidențiale și insule pentru o vacanță cu puțin mai multă aromă și flexibilitate. Aici te vei bucura de așa numitul concept de summer island din belșug. 

Citește articolul complet despre Maldive! 🌅

3.Dubai 

„Uniunea noastră provine din moștenirea noastră… Spiritul Uniunii a combinat viziunea cu munca, cultivând astfel succesul.” – Alteța Sa șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Există multe atribute minunate care aduc vizitatorii în Dubai, cum ar fi divertismentul, bucătăria, plajele și clima caldă. Desigur, mulți turiști sunt atrași și de opulența de care este caracterizată Dubaiul. 

În combinație cu cele mai sus menționate, alte două lucruri sunt în fruntea listei, iar acestea includ istoria și aspectele culturale ale Dubaiului. Regiunea este bogată în ambele caracteristici, iar oamenii vin de pe tot globul pentru a afla despre acest pământ și despre oamenii care numesc Dubaiul acasă.

Multora le va fi greu de crezut, dar Dubaiul a existat abia de la mijlocul anilor 1800. În 1833, tribul Bani Yas a dat peste zona care astăzi este cunoscută sub numele de Dubai. Inițial format din pământ și căi navigabile, frumosul oraș era în stare naturală când tribul Bani Yas a avut norocul de a-și găsi drumul pe acolo.

Dubai și Emiratele Arabe Unite au o istorie, cultură, tradiție și folclor extraordinare. Multe dintre acestea pot fi ușor ratate, deoarece vei fi distras de zgârie-norii înalți și de infrastructura modernă. Prin urmare, tururile de vizitare a obiectivelor turistice pot fi cu adevărat importante pentru a oferi o înțelegere mai profundă a regiunii, împreună cu poveștile care au modelat cursul istoriei. 

Citește articolul complet despre Dubai! ⛲

4. Santorini 

“Off the Santorini cliff on a dark, starless night, I tossed a message in a bottle and love found me washed up on the black lava sand of the Aegean shore. As with my previous loves, volcanic in nature. Almost destructive before it started.” – Melody Lee

santorini

Santorini este acel oraș care inspiră … inspiră sufletul, inspiră creativitatea, inspiră dragoste! Și împreună cu plajele sale care sunt foarte diferite față de ce te-ai aștepta, împreună cu istoria, cultura și localnicii extrem de calzi și ospitalieri, aici vei avea o experiență care va fi mai presus de orice, o experiență până la stele și aștri.

Santorini este cea mai romantică dintre insulele Ciclade.

Situată în sudul Mării Egee, la 120 de mile de Grecia continentală, este una dintre cele două locații din Europa care are un climat deșertic. Cealaltă este Anafi, tot o insulă grecească. 

Insula Santorini este recunoscută instantaneu. Cupolele sale albastre și apusurile de vis pot fi văzute în fundalul a multor postări ale influencerilor de pe Instagram. Este un loc pentru a fi văzut și fotografiat. Nu vei avea nevoie de un filtru!

Citește articolul complet despre Santorini! 🌊

5. Maroc 

Regatul Marocului المملكة المغربية (Arabic) ⵜⴰⴳⵍⴷⵉⵜ ⵍⵎⵖⵔⵉⴱ (Tamazight marocan standard)

„Hai să stăm îndoiți, dar să vorbim drept.” (Proverb marocan)

Căutând informații despre oamenii și cultura Marocului, am dat peste acest proverb local, care mi-a atras atenția. Definit printr-un concept simplu și intens, proverbul exprimă foarte mult din cultura și esența acestora, în atât de puține cuvinte. 

maroc

În continuare, haide să aflăm câteva lucruri despre istoria Marocului, continuând cu câteva informații despre cultura acestora, pentru a fi cât mai pregătit atunci când vei ajunge pe străzile pastelate și sub soarele arzător al acestui paradis cultural și turistic. Pe teritoriul Marocului există nenumărate bijuterii turistice care așteaptă să fie explorate. 

Maroc este țară muntoasă din vestul Africii de Nord, care se află chiar peste strâmtoarea Gibraltar față de Spania. O locație foarte exotică aș spune, într-un loc al lumii plin de istorie și locații care te hipnotizează. O țară africană care deține fascinant de multe elemente distinctive. 

Citește articolul complet despre Maroc! 🌞

6. Mauritius

Frumusețea insulei l-a captivat pe scriitorul Mark Twain, care a menționat citatul: 

„Mauritius a fost făcut mai întâi și apoi raiul; iar raiul a fost copiat după Mauritius”.

Mauritius beach panorama

Mauritius este considerată destinația de vis a multora, cu plajele sale paradisiace și apele turcoaz.

Această mică bijuterie din mijlocul Oceanului Indian ascunde mult mai multe comori care merită să fie descoperite în timpul vacanțelor tale. 

Populația, istoria sa, bucătăria, cultura și natura sunt doar câteva dintre elementele care fac insula unică și bogată.

Mauritius, cunoscută oficial ca Republica Mauritius, este o națiune insulară situată în largul coastei de sud-est a continentului african, în Oceanul Indian. Este o insulă vulcanică de lagune și plaje mărginite de palmieri, cu recife de corali care înconjoară cea mai mare parte a coastei.

Această insulă incredibilă este renumită pentru întinderile sale magnifice de plaje cu nisip alb moale, cuprinse între Oceanul Indian strălucitor și stâncile frumoase și verzi. 

Dacă paradisul este scopul, atunci Mauritius este cu siguranță acesta.

Citește articolul complet despre Mauritius! 🐦

7. Bali 

Insula Zeilor

Hindu temple in Bali

Fact! 

Balinezii au doar Patru Nume!

Un aspect fascinant al culturii balineze este că există doar 4 nume: Wayan, Made, Nyoman și Ketut, iar oamenii își cunosc numele copiilor chiar înainte de a se naște.

Numele sunt în ordinea nașterii copilului, așa că primul copil se numește Wayan, al doilea copil este Made, al treilea copil este Nyoman și al patrulea este Ketut. Dacă există un al cincilea copil, se numesc din nou Wayan și ciclul continuă.

Pe parcursul articolului, voi mai completa cu unele lucruri foarte interesante despre Bali. 

Bali, cunoscută și ca Insula Zeilor. Această mică insulă idilică din arhipelagul Indoneziei este renumită printre călătorii occidentali. 

Cei care o vizitează și ajung să-i cunoască cu adevărat cultura, istoria și oamenii, rămân hipnotizați și vor doar să afle mai mult și să petreacă cât mai mult timp, vizitând această locație unică.

Este cea mai faimoasă insulă din Indonezia. Peisajul montan spectaculos, plajele tropicale și oamenii prietenoși din Bali, îl fac una dintre cele mai populare destinații turistice din lume.

Istoria insulelor Bali este la fel de colorată ca și cultura și peisajul său – poate fi descrisă ca o tapiserie vie de absorbție, adoptare și adaptare.

Citește articolul complet despre Bali! 🏄

8. Mexic 

Viva la Mexico!

Fiesta. Siesta. Tequila. Repeat!!!

Viva Mexic! … un tărâm al contrastelor frumoase, cultură, ciocolată, chili și multe altele. Ocupând partea de sud a Americii de Nord, Mexicul este renumit în întreaga lume pentru istoria lungă, festivalurile culturale, orașele coloniale și destinațiile de plajă.

Mexico government palace

O țară bogată în diversitate și cultură și una dintre preferatele mele!

La fel ca multe alte locuri din lume, cel mai bun moment pentru a vizita Mexicul depinde de destinația ta finală. Țara este alcătuită din 5.800 de mile de plaje, dar interiorul este format din deșert, junglă deasă, lanțuri muntoase și tot ce este între ele!

Mexicanii sunt unii dintre cei mai prietenoși oameni pe care îi vei întâlni vreodată. Dornici să împărtășească din cultura și abundența în mâncare delicioasă cu oricine este interesat, ei sunt cu adevărat o cultură cu o inimă mare.

Dacă ești în căutarea unei experiențe autentice, dă skip la Cancun și îndreaptă-te spre sud, spre Costa Maya, unde îți poți petrece zilele făcând caiac la Laguna Bacalar și relaxându-te într-unul dintre multele orașe, cu prețuri de buget redus, de-a lungul coastei Caraibelor.

Citește articolul complet despre Mexic! 🏊

9. Republica Dominicană

 Qué lo qué? 

Nimeni nu știe cu adevărat de unde a venit acesta expresie, pentru că în esența nu prea are sens, dar când un dominican te întreabă „qué lo qué” vrea doar să știe „Ce se întâmplă”, „Ce faci?”! 

Acesta este exemplul perfect al uneia dintre acele fraze care au fost create pentru a evita utilizarea „frazelor lungi”, cum ar fi de exemplu: „¿Cómo estás?” sau „¿Cum va tot?”

beach paradise dominican republic

Republica Dominicană este o locație care mă atrage într-un mod greu de explicat, are un magnetism aparte. 

Plajele perfecte de carte poștală sau Instagram, stațiunile de lux și o infrastructură turistică solidă sunt unele dintre motivele care atrag mulți turiști în Republica Dominicană. 

Geografia diversă, care variază de la păduri luxuriante și munți până la zone semi-deșertice, creează, de asemenea, oportunități unice pentru călătorii care doresc mai mult decât o simplă vacanță la plajă.

Stațiunile cu plaje superbe din Punta Cana, Puerto Plata și La Romana oferă ceea ce mulți turiști caută: o evadare tropicală concepută pentru relaxare. Aici veți găsi majoritatea stațiunilor all-inclusive din Republica Dominicană.

Călătorii independenți care doresc să evadeze din această scenă aglomerată, se pot îndrepta către zone îndepărtate ale țării, cum ar fi Peninsula Samaná, interiorul muntos și orașele mai puțin orientate spre turism. 

Citește articolul complet despre Republica Dominicana! 🌅

10. Cuba 

Cheese, wine, and a friend must be old to be good.

(Proverb Cubanez)

Trebuie să admit că mi-a atras atenția acest proverb cubanez. E plăcut și are o concentrație ridicată de înțelepciune. 

Cuba este o destinație splendidă, plină de comori culturale, istorice și naturale.

cuba

Uzată de timp, dar magnifică, dărăpănată, dar demnă, distractivă, dar înnebunitor de frustrantă – Cuba este o țară a unei magii indefinibile.

Cea mai mare insulă din Caraibe, plină de istorie, cultură și o mistică captivantă. Muzica live cântă armonios prin piețele pietruite din orașul vechi al Havanei, inclus în Patrimoniul Mondial, mașinile de epocă încă circulă pe străzi, iar frumoasele clădiri vechi din orașele coloniale ale Cubei evocă senzația unei țări înghețate în timp.

Cuba abundă și în frumusețe naturală. 

Această insulă vastă are peste 5.000 de kilometri de coastă, o mare parte din ea mărginită de plaje uimitoare. Recifele de corali strălucesc în apele turcoaz, iar peisajul rural luxuriant și insulele sublime ale Cubei au găzduit președinții lumii, au oferit refugiu revoluționarilor, și au inspirat scriitori din întreaga lume, printre ei și Hemingway.

Citește articolul complet despre Cuba! 🍸

În final … 

În oricare din aceste locații superbe vei dori să mergi, vei putea selecta diferite opțiuni pentru a-ți personaliza traseul. Acestea includ: bilete avion, data plecării, oferte speciale sau oferte de vacanță, oraș de plecare, modalități de plată, dacă vrei să ai hotelul situat pe plajă sau nu, dacă vrei sa adaugi o excursie opțională și multe altele. 

Desigur, există acces internet în toate hotelurile și resorturile, dar trebuie să ai grija uneori să nu te conectezi la hotspot-uri care nu îți inspiră încredere. 

Referitor la dotările camerelor, dacă vei rezerva prin intermediul unei agenții de turism avizată, care să aibă o licență de turism, vei avea garanția celor promise. Oriunde ai merge, camerele vor avea internet Wi Fi, aer condiționat și altele. De asemenea, nu este de ignorat nici asigurarea de călătorie. În anumite circumstanțe aceasta îți va fi de mare folos și poate fi foarte utilă în anumite condiții de călătorie. 

Bucură-te cu sufletul pereche sau cu întreaga familie de o vacanță în Zanzibar Tanzania și explorează plaja Zanzibar cu aparatul foto pregătit mereu, pentru că vei dori să faci enorm de multe poze. Personal m-aș fi mutat în Zanzibar. 

Mai există multe destinații interesante precum circuite Turcia, sejururi în Capul Verde, Sharm El-Sheikh, polinezia franceza, Costa Brava, Burkina Faso, San Marino, Trinidad şi Tobago sau insulele grecești. În curând vor fi pachete și oferte speciale pentru toate aceste locații de vis. 

Dacă ești interesat de vacanțe maldive, sejur maldive sau oferte maldive, cu plecare din București verifică pagina noastră și vei găsi cele bune oferte și toate informațiile de care ai nevoie pentru a călători relaxat și pentru a cunoaște cultura acestora. 

Rezervă din timp data de plecare, detaliile unui charter Maldive și vizitează Embudu Village sau Angsana Velavaru în Maldive. Există diversitate atunci când ne gândim la hoteluri din Maldive iar noi te putem ajuta să alegi exact locul care ți se potrivește.

Pagina ta de social media va fi abundată de poze care mai de care mai colorate și mai diverse, creând contextul perfect pentru o ieșire cu prietenii la întoarcere și să le povestești toate detaliile sejurului tău.