Vacanță în Dubai 2022 | Rătăcește-te în Dubai printre obiective turistice

Dubai 

„Uniunea noastră provine din moștenirea noastră… Spiritul Uniunii a combinat viziunea cu munca, cultivând astfel succesul.” – Alteța Sa șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Există multe atribute minunate care aduc vizitatorii în Dubai, cum ar fi divertismentul, bucătăria, plajele și clima caldă. Desigur, mulți turiști sunt atrași și de opulența de care este caracterizată Dubaiul. Un sejur în Dubai, lasă o amprentă unică în volumul călătoriilor personale.

În combinație cu cele mai sus menționate, alte două lucruri sunt în fruntea listei, iar acestea includ istoria și aspectele culturale ale Dubaiului. Regiunea este bogată în ambele caracteristici, iar oamenii vin de pe tot globul pentru a afla despre acest pământ și despre oamenii care numesc Dubaiul acasă.

Multora le va fi greu de crezut, dar Dubaiul a existat abia de la mijlocul anilor 1800. În 1833, tribul Bani Yas a dat peste zona care astăzi este cunoscută sub numele de Dubai. Inițial format din pământ și căi navigabile, frumosul oraș era în stare naturală când tribul Bani Yas a avut norocul de a-și găsi drumul pe acolo.

Datorită căilor navigabile, Dubai a început să se dezvolte ca un important oraș-port. În jurul anului 1900, Dubai a avut meserii precum pescuitul, comerțul de perle și diverse alte meserii legate de mare. Pe tărâmul Dubaiului, au fost înființate o mulțime de magazine, în special în populara piață din regiunea Deira, care conținea peste 350 de magazine fascinante.

Datorită numeroaselor aspecte minunate ale Dubaiului, populația a continuat să crească. De fapt, până în 1930, Dubaiul avea 20.000 de persoane care îl numeau casă. Din acel moment, beneficiile asociate cu locuirea în Dubai au crescut la fel ca și populația sa.

Veniturile din transportul de marfă și petrol au contribuit la extinderea în continuare a prosperității observate în Dubai. Transportul s-a extins la fel ca și facilitățile educaționale și medicale. Începând cu anii 1960, progresul a început să se extindă și Dubai a devenit cunoscut pentru măsurile sale inovatoare și mediul de viață prietenos. 

După mulți ani în care s-a contemplat la o uniune de emirate, această noțiune a devenit realitate când, în 1971, Dubaiul s-a alăturat altor cinci emirate și apoi a câștigat unul suplimentar un an mai târziu pentru a forma Emiratele Arabe Unite. Astăzi, Emiratele Arabe Unite (United Arab Emirates) reprezintă un stat monarhie federală, compusă din șapte emirate: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah și Fujairah.

Abia în anii 1980 și 1990, Dubaiul și-a realizat întregul potențial devenind una dintre destinațiile turistice de top din lume. Cu o gamă largă de opțiuni de divertisment, locuri de cazare de top și un mediu sigur, oamenii din întreaga lume au aflat despre adevăratele opțiuni de vacanță prezente în Dubai și abia așteptau să experimenteze tot ceea ce Dubai a avut de oferit. 

Astăzi, Dubaiul (Dubai municipality) este plin de localnici, turiști și vizitatori care sunt acolo pentru afaceri, iar popularitatea sa va continua cu siguranță în anii următori. Cu noi dezvoltări în continuă desfășurare și stațiuni care urmăresc să-i mulțumească pe toți cei care pun piciorul în Dubai, este ușor de înțeles de ce oamenii doresc să se bucure de experiența Dubaiului.

Cultura în Dubai

Cei care vizitează Dubaiul s-ar putea să nu cunoască toate aspectele culturale ale regiunii. Prin urmare este o idee bună să învețe despre câteva puncte de vedere culturale înainte de a vizita Dubai.

Când vizitezi Dubai, vei descoperi că majoritatea oamenilor pe care îi întâlnești vorbesc arabă. Dar vei descoperi că multe persoane din Dubai vor conversa în engleză. Farsi și Urdu sunt, de asemenea, vorbite în diferite regiuni din Dubai.

Alcoolul nu este interzis în Dubai, atâta timp cât este limitat în zonele desemnate în hoteluri, baruri sau cluburi de noapte. Locuitorii sunt liberi să bea în propriile case atâta timp cât au permis de alcool eliberat de primărie. Este ilegal să bei pe stradă sau în alte locuri publice. Carnea de porc este disponibilă și pentru consumul vizitatorilor. 

Este sfătuit ca vizitatorii să nu-și etaleze obiceiurile culturii occidentale pe străzi, unde pot fi priviți de cetățenii conservatori care ar putea considera acest lucru ofensator.

Acestea fiind spuse, nu înseamnă că localnicii sunt împotriva străinilor care vizitează Dubai, este doar o curtoazie obișnuită să vă respectați gazdele. Emiratii sunt cunoscuți în mod tradițional pentru ospitalitatea lor caldă și sunt foarte generoși când oferă oaspeților diverse produse. Amintiți-vă, când sunteți la Roma, faceți așa cum fac romanii.

Emiratii tind să se îmbrace în hainele tradiționale influențate de credința lor islamică. Majoritatea bărbaților preferă tradiționala dishdasha sau khandura (o rochie lungă, stil cămașă albă), cu ghutra (un accesoriu alb pe cap) și agal (o frânghie purtată pentru a menține ghutra pe loc). Femeile tind să poarte o abaya (o mantie lungă, neagră), care se poartă peste haine conservatoare, cu sheyla sau hijab (o eșarfă folosită pentru a se înfășura în jurul feței și al capului).

Vizitatorii sunt sfătuiți să se îmbrace adecvat; pantalonii sau rochia trebuie purtate ca să se acopere zona de sub genunchi, atunci când circulați prin oraș, mai ales pe la locurile istorice. Totuși, poți purta ceea ce îți dorești atunci când te afli în hotel, bar sau club, iar costumele de baie sunt tolerate la piscină sau la plajă.

Locuri de vizitat & activități în Dubai

Dubai este cunoscut drept capitala divertismentului din Orientul Mijlociu, care atrage mulți iubitori de petreceri din întreaga lume, în special cei care sunt suficient de bogați pentru a se delecta în cele mai scumpe locuri din oraș.

Dubai downtown aerial view by night, Dubai, United Arab Emirates

Dar asta nu înseamnă că nu există și multe obiective turistice, tururi tematice și grădini impresionante de vizitat. Este un oraș definit de cultură și redefinește turismul la standarde foarte înalte.

În continuare voi prezenta o selecție a unora dintre cele mai populare locații și obiective turistice. Lista surprinde doar un procent din tot ce poate fi vizitat în minunatul Dubai și nu reprezintă un top, ci mai degrabă o filă din fascinanta poveste a orașului. 

1.Burj Khalifa

burj khalifa

Având o înălțime totală de 829.8 m, Burj Khalifa este în prezent cel mai înalt turn din lume. Cu două puncte de observație, o fântână inspirată din Las Vegas, nouă dintre cele mai bune hoteluri de lux ale orașului și restaurante multiple, această minune arhitecturală din secolul XXI trebuie să fie locul tău numărul unu de vizitat atunci când te afli în Dubai sau chiar în Emiratele Arabe Unite. De asemenea, asigurați-vă că vă rezervați biletele în avans pentru a evita diferite probleme în ultimul minut.

2.Dubai 2022 – World Expo 2020

World Expo sau World’s Fair este o expoziție internațională în care țările din întreaga lume se reunesc pentru a-și prezenta cele mai recente realizări industriale și științifice. Platforma este deschisă pentru cele mai recente invenții și tehnologie. World Expo este un festival de schimb de idei, cunoștințe și cultură. Pentru vizitatorii din întreaga lume, există numeroase atracții, plimbări și mâncare. 

Știai că … prima expoziție mondială, Marea Expoziție, a avut loc la Crystal Palace, Londra, în anul 1851? Tema sa a fost „Industria tuturor națiunilor”. De atunci, expozițiile mondiale au fost evenimente semnificative în istorie pentru a aduce publicului ceva ce nu au mai văzut până acum.

3.Acvariul din Dubai și grădina zoologică subacvatică

dubai aquarium

Situat la parterul Dubai Mall, Dubai Aquarium & Underwater Zoo găzduiește peste 33.000 de specii marine care ocupă cele 10 milioane de litri de apă din rezervor. O grădină zoologică subacvatică unică ocupă nivelul de deasupra rezervorului, prezentând o diversitate hipnotizantă de viață subacvatică care poate fi găsită locuind în oceane, râuri și alte corpuri de apă de pe planetă. 

Grădina Zoologică VR alcătuiește a treia secțiune, oferind aventuri palpitante cu fauna sălbatică prin tururi virtuale create în mod realist. 

4.Global Village Dubai

Global Village Dubai este considerat cel mai important proiect de turism, agrement și divertisment din Emiratele Arabe Unite. Este prima destinație culturală, de divertisment, de familie și de cumpărături din regiune. În fiecare an, locul primește peste 5 milioane de vizitatori pe o suprafață de 17.200.000 de metri pătrați.

Există numeroase pavilioane și fiecare reprezintă o țară sau o regiune diferită, de obicei, creând o imitație a unui reper faimos al țării. Este un loc perfect pentru a obține suveniruri din întreaga lume, să deguști cu cei dragi din bucătăria autentică globală, să faci plimbări interesante și să te distrezi cu diverși artiști de stradă.

5.Palm Jumeirah

Palm Jumeirah, magnificul arhipelag artificial din Dubai. Este simbolul frumuseții create de recuperarea terenurilor, extinzându-se în Golful Persic. Arhipelagul seamănă cu un palmier având un cerc împrejur, când îl privești de deasupra. 

palm jumeirah

A fost unul dintre primele proiecte turistice majore din Emiratele Arabe Unite și găzduiește în prezent unele dintre destinațiile turistice de top din Dubai, cum ar fi Atlantis, Palm, Aquaventure Waterpark și Lost Chambers Aquarium.

Palm Jumeirah este plin de apartamente, magazine, vile, hoteluri regale și stațiuni, în principal pe “trunchi” și “semilună”.

6.The Dubai Mall

Dubai Mall, cunoscut și ca sediul festivalului de cumpărături din Dubai, este unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume, cu o suprafață de peste 500.000 de metri pătrați!

Dubai Mall este unul dintre principalele mall-uri ale orașului, oferind intrarea în lumea distracției și divertismentului. Mall-ul a fost votat cea mai bună experiență de cumpărături din lume de către revista Grazia în 2010.

7.Aquaventure Waterpark

Unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Dubai, Aquaventure este situat în complexul hotelier Atlantis. Acest parc acvatic uimitor oferă o serie de piscine, canale și câteva plimbări palpitante. Turnul lui Neptun, care pompeaza adrenalină efectiv, și Turnul lui Poseidon, care e la fel de emoționant, sunt câteva dintre atracțiile cheie ale parcului. 

Vizitatorii se pot relaxa, de asemenea, la Cabanas, pot lua o masă plăcută la diverse restaurante și pot face cumpărături de suveniruri la numeroasele magazine din parc.

8.Skydiving în Dubai

dubai skydiving

Dacă erați sub impresia că Dubai produce cele mai bune experiențe pe uscat și pe mare – turul incredibilului Burj Khalifa, întinderile extravagante ale Dubai Mall-ului, deșerturi curate, maro, croaziere pe mare calmă și multe altele – vă înșelați. Dubaiul oferă, de asemenea, cea mai bună experiență pe cer – Skydiving la alt nivel.

Există locații variate, atât pentru skydiving indoor cât și outdoor. Este o experiență unică pe care nu o vei întâlni în altă parte în lume.

9.Dubai Marina

Poziționat în regiunea cunoscută în mod popular sub numele de „Noul Dubai”, Dubai Marina este un oraș concept cu canale, creat de om. Oferă un stil de viață luxuriant prin dezvoltarea sa rafinată pe malul apei de-a lungul țărmului Golfului Persic. 

Considerată a fi una dintre zonele cele mai prietenoase pentru pietoni din Dubai, Dubai Marina este un loc ideal pentru mulți oameni, fie să meargă la jogging, la o seară de cumpărături, fie la plimbare pe malul apei.

10.Dubai Dolphinarium

Acest delfinariu interior este renumit pentru facilitățile sale de clasă mondială. Aici oaspeții de diferite vârste, se pot răsfăța într-o varietate de activități distractive, cum ar fi înotul cu delfinii, hrănirea păsărilor exotice, o experiență palpitantă de cinema 5D și 7D, săritul pe o trambulină și plimbarea printr-un labirint de oglinzi. 

La Delfinariul din Dubai, puteți cumpăra suveniruri și puteți avea o experiență culinară distractivă la restaurantul locației. Fie că ești singur sau cu familia, Delfinariul din Dubai este o vizită obligatorie.

11.Dubai Fountain

dubai fountain

Fântâna Dubai este cea mai mare fântână de apă coregrafiată din lume, situată în faimosul Burj Complex. 

Această fântână dansantă crește până la 150 de metri în sincronizare completă cu numere muzicale clasice, arabe și altele din lume. Formând arce frumoase și sărind pe ritm, această fântână a fost proiectată de WET, din California, creatorii Fântânilor Bellagio din Las Vegas. 

Spectacolul începe în fiecare seară, iar cel mai bun mod de a-l aborda este prin Dubai Mall.

12.Dhow Cruise

Dhow Cruise este o experiență obligatorie pentru cei care sunt suficient de curioși să cunoască bogata moștenire a națiunii. Navigând pe lângă Creek sau Marina, croaziera Dhow evidențiază modul în care pescarii au folosit navele pentru pescuit și scufundări pentru perle. 

Croazierele Dhow din Dubai îți expun cealaltă față a acestui oraș magnific printr-o plimbare prin locurile istorice. Cel mai inedit este să profiți de experiență prin rezervarea unei croaziere cu cină.

13.Bollywood Parks

Bollywood Parks Dubai este primul parc tematic dedicat fenomenului Bollywood din lume! Reprezintă doar o parte din întregul Dubai Parks and Resorts și reprezintă locația perfectă pentru a învăța și a experimenta ce înseamnă realizarea unui film Bollywood și cum funcționează industria cinematografică indiană.

14.Dubai Frame

dubai frame

Unul dintre cele mai recente megaproiecte din Dubai lansat în ianuarie 2018, Dubai Frame este cea mai mare structură de tip cadru din lume, inspirată de logo-ul Expoziției Mondiale 2020. Situată în parcul Zabeel, acesta acționează ca un cadru pentru unele dintre cele mai mari minuni arhitecturale din Dubai, inclusiv Burj Khalifa.

Dacă este observat îndeaproape, cadrul acționează ca o punte între trecutul și prezentul Dubaiului, cu vedere la două perspective – cartierele vechi ale Dubaiului din nord și peisajul urban modern cu privire la sud. Din orașul vechi, Deira, până la portul de agrement din Dubai, puteți asista la o vedere panoramică a întregului Dubai prin cadru.

15.Legoland Dubai

Situat în mijlocul parcurilor și stațiunilor din Dubai, Legoland este un parc tematic de familie care îți permite să te joci cu cărămizile Lego și să te bucuri și de toboganele de apă! 

Ideal pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 12 ani, Legoland este împărțit între două parcuri – un parc Lego și un parc acvatic Lego. Legoland, Dubai este format din aproape 40 de locații interactive, 20 de tobogane cu apă și peste 15 000 de modele Lego.

16.Dubai Desert Safari

dubai safari benz

Dubai, renumit în principal pentru infrastructura sa excelentă, este cunoscut și pentru caracterul său aventuros. În inima Dubaiului este deșertul său pustiu. Și astfel, pentru a vă bucura de deșert într-o manieră plăcută, orașul îți prezintă diverse opțiuni – Desert Safari. Experiența este una cum nu ai mai întâlnit și merită fiecare bănuț cheltuit! 

Vizitatorii pot experimenta campingul în deșert cu o cină arabă delicioasă, dansatoare din buric și alți artiști tradiționali. Safariurile zilnice te invită la aventură și poți încerca Dune Bashing, sandboarding, quad, plimbări cu cămile și multe altele.

17.Miracle Garden Dubai

miracle garden dubai

Miracle Garden este una dintre cele mai frumoase și mai mari grădini naturale de flori din lume. Situată în Dubailand, este răspândită pe o suprafață vastă de peste 72.000 de metri pătrați.

Grădina este cea mai mare grădină de flori naturale din lume, cu peste 45 de milioane de flori și plante. Locul este un rai pentru cei care caută frumusețea naturii în oraș. 

Grădina este deschisă doar de la mijlocul lunii noiembrie până la jumătatea lunii mai.

18.Al Bastakiya

Dacă doriți să vedeți o mostră din istoria Dubaiului, atunci o vizită la Al Bastakiya este o imperativă. O excursie în Al Bastakiya sau în cartierul Al Fahidi vă poate linisti setea de a descoperi rădăcinile istorice ale strălucitorului oraș vedetă de astăzi. Caracterizat de clădiri mari realizate din materiale tradiționale, cum ar fi noroi și lemn, locul Al Bastakiya emană farmec propriu.

Cunoscută și sub numele de Vechiul Dubai, această zonă a apărut în secolul al XIX-lea cu mult înainte de transformarea Dubaiului în orașul elegant pe care îl cunoaștem astăzi. Odată ajuns aici, poți participa la evenimente de artă care pot fi savurate cu multă fervoare alături de localnici. Se spune, pe bună dreptate că nicio călătorie nu este completă până nu ai văzut Old Dubai. Așadar, continuă și eliberează acel explorator din tine și adaugă imediat Al Bastakiya pe itinerariul tău de călătorie.

19.Burj Al Arab

Construit în anul 1999, Burj Al Arab este unul dintre hotelurile premium din Dubai, situat pe o insulă artificială, lângă Jumeirah Road. Proiectat sub forma unei pânze a unei bărci, acest reper emblematic găzduiește o serie de limuzine extravagante și un heliport privat, pe care le poti admira.

Vorbind despre lux, hotelul are o fântână atractivă, un hol admirabil și 203 apartamente definite de bogăție. Având o înălțime de 180 de metri, factorul de regalitate al hotelului este scos în evidență de elementele sale interioare împodobite cu aur adevărat!

20.Dubai Creek

dubai creek

Aici găsim unul dintre porturile majore din Emiratele Arabe Unite și care împarte orașul în două părți, legând portul comercial de deșert. Acesta este un loc popular pentru o plimbare  de seară. Poți asista la spectacolele de lumini și muzică, iahturi, bărci și alte elemente care îți oferă momente din vechiul Dubai, în timpul comerțului. 

O masă delicioasă pe malul mării, cerul înstelat, împreună cu acest cadru magic, sunt tot ce ai nevoie pentru a-ți încheia vacanța într-o notă splendidă.

În continuare voi enumera și alte atracții din săculețul cu perle turistice ale faimosului Dubai: 

 • Plimbarea la JBR
 • Ski Dubai
 • Moscheea Jumeirah
 • Dubai Gold Souk
 • Plaja Jumeirah
 • Casa Saeed Al Maktoum
 • Opera din Dubai
 • Resortul Atlantis the Palm
 • Parc tematic interior – IMG Worlds of Adventure
 • Sanctuarul faunei sălbatice din Ras Al Khor
 • Grădina Fluturilor din Dubai
 • Bungee Jumping
 • Muzeul din Dubai
 • Alserkal Avenue
 • Canalul de apă din Dubai
 • Wild Wadi Water Park
 • VR Park Dubai Mall
 • Laguna Water Park
 • Marea Moschee sau Grand Bur Dubai Masjid
 • La vârful Burj Khalifa
 • Lacul Al Qudra
 • Turul condimentelor – Dubai
 • Muzeul Etihad
 • Acvariul Lost Chambers
 • Dubai Safari Park
 • Scuba Diving în Dubai
 • Bur Dubai
 • Safa Park
 • Zbor cu balon cu aer cald la Dubai
 • Camping în deșert – Dubai
 • Turnul cu ceas din Deira
 • Muzeul Străzii Dubai
 • Tiroliană în Dubai
 • Muzeul Iluziilor
 • La Mer Dubai
 • Hatta Heritage Village
 • Galeria Al Jaber

Și voi încheia aici lista locurilor de vizitat și a experiențelor de încercat, deși, ghici ce? Mai există enorm de multe … în timp ce scriam articolul mă gândeam, cam de câte ori ar trebui să merg în Dubai, ca să le pot vizita pe toate? 🙂

dubai mall

Dubai și Emiratele Arabe Unite au o istorie, cultură, tradiție și folclor extraordinare. Multe dintre acestea pot fi ușor ratate, deoarece vei fi distras de zgârie-norii înalți și de infrastructura modernă. Prin urmare, tururile de vizitare a obiectivelor turistice pot fi cu adevărat importante pentru a oferi o înțelegere mai profundă a regiunii, împreună cu poveștile care au modelat cursul istoriei. 

Dubai este un caz real de deșert morfozat în destinație turistică într-un interval de timp foarte scurt și pentru a surprinde această transformare cu acuratețe, ai nevoie de un ghid local care să îți arate și să îți ofere perspective și context.

Vei putea profita de “oferte sejur dubai”, create pentru tine și pentru familia ta. Planifică un sejur pe Dubai Creek  sau în Dubai City, din timp și profită de opțiunea de plată în rate a vacanței tale. Atunci când va veni momentul, doar te vei bucura de ceea ce va urma. 

Vor exista opțiuni diverse în funcție de perioada când vei dori să planifici vacanța ta exotică în Dubai. 

În oricare din aceste locații superbe vei dori să mergi, vei putea selecta diferite opțiuni pentru a-ți personaliza traseul. Acestea includ: bilete de avion (charter dubai), data plecării, oferte speciale sau oferte de vacanță, oraș de plecare, modalități de plată, dacă vrei să ai hotelul situat pe plajă sau nu, dacă vrei sa adaugi o excursie opțională și multe altele. 

Bucură-te împreună cu sufletul pereche sau cu întreaga familie de o vacanță în Dubai Emiratele Arabe Unite și explorează Jumeirah Beach cu aparatul foto pregătit mereu, pentru că vei dori să faci enorm de multe poze. Există o adevărată abundență de parcuri de distracție, oferte speciale pentru turiști și obiective turistice unice în lume!