Vacanță în Santorini – Grecia | Romantism și obiective turistice

Santorini 

“Off the Santorini cliff on a dark, starless night, I tossed a message in a bottle and love found me washed up on the black lava sand of the Aegean shore. As with my previous loves, volcanic in nature. Almost destructive before it started.” – Melody Lee

santorini

Santorini este acel oraș care inspiră … inspiră sufletul, inspiră creativitatea, inspiră dragoste! Și împreună cu plajele sale care sunt foarte diferite față de ce te-ai aștepta, împreună cu istoria, cultura și localnicii extrem de calzi și ospitalieri, aici vei avea o experiență care va fi mai presus de orice, o experiență până la stele și aștri.

Santorini este cea mai romantică dintre insulele Ciclade.

Situată în sudul Mării Egee, la 120 de mile de Grecia continentală, este una dintre cele două locații din Europa care are un climat deșertic. Cealaltă este Anafi, tot o insulă grecească. 

Insula Santorini este recunoscută instantaneu. Cupolele sale albastre și apusurile de vis pot fi văzute în fundalul a multor postări ale influencerilor de pe Instagram. Este un loc pentru a fi văzut și fotografiat. Nu vei avea nevoie de un filtru!

În antichitate, insula Santorini era cunoscută sub numele de Strongili, care înseamnă rotundă în greacă. Strongili a fost victima unei erupții vulcanice enorme în anul 1500 î.Hr. Erupția a fost atât de uriașă încât mulți o consideră a fi principala cauză a distrugerii marii civilizații minoice de pe insula Creta, situată la 70 de mile marine.

Specialiștii cred că explozia a fost atât de puternică încât a creat valuri gigantice care au ajuns până la țărmurile insulelor din jur și Creta. După explozie, centrul orașului Santorini s-a scufundat, iar numeroasele cutremure care au urmat au distrus o mare parte din restul insulei.

În unele mituri antice, distrugerea insulei este strâns asociată cu legenda Atlantidei. Conform istoriei, fenicienii s-au stabilit pe vechea Thera în jurul anului 1.300 î.Hr. și au rămas cinci generații. Apoi, în jurul anului 1100 î.Hr., insula a fost ocupată de lacedemonieni. În jurul anului 825 î.Hr., locuitorii insulei, numită atunci Thera, foloseau alfabetul fenician. 

În secolele al VII-lea și al VI-lea î.Hr., Thera a avut relații comerciale cu majoritatea insulelor și orașelor Greciei. În perioada elenistică, Thera, datorită poziției sale centrale în Marea Egee, a devenit un important centru comercial și o importantă bază navală, datorită poziției sale strategice perfecte.

Între 1200 d.Hr. și 1579 d.Hr., insula a fost sub stăpânire bizantină și este fondată biserica Episkopi Gonia. În 1204 d.Hr., insula este predată venețianului Marco Sanudo și devine parte a Ducelui Egeei. Numele insulei a fost dat de venețieni după Santa Irini, numele unei biserici catolice. În acea perioadă, au loc bătălii puternice între venețieni și pirați. 

În timpul stăpânirii turcești (1579-1821) insula reușește în dezvoltarea comerțului cu porturile din estul Mediteranei. Perioada care urmează este destul de prosperă.

Din cauza războaielor din secolul al XX-lea, economia insulei Santorini este în declin iar locuitorii au abandonat insula după cutremurul catastrofal din 1956. Dezvoltarea turistică în Santorini începe în anii 1970 și astăzi este una dintre cele mai fascinante destinații turistice din lume. 

De-a lungul anilor, Santorini s-a dezvoltat și ca destinație pentru nunți și luna de miere, în timp ce multe întâlniri și conferințe internaționale au loc vara, la Centrul de Conferințe Nomikos sau în hoteluri de lux.

Cultura în Santorini

Descoperă cultura greacă din Santorini explorând reperele, siturile arheologice, muzeele și templele acesteia. Sunt obiective spectaculoase de o importanță majoră care formează moștenirea culturală a insulei.

santorini town

Tradițiile locale sunt uniforme în bogăția lor și unice în funcție de istoria și natura fiecărui loc în parte. De la fundațiile orașelor și satelor până la ritualuri de nuntă și sărbători religioase, Santorini își menține structura moștenirii sale culturale.

Ziua numelui – La fel ca și în cultura noastră, grecii sărbătoresc ziua numelui. Tradiția se menține și în Santorini și vei vedea de multe ori petreceri, unde copii sau adulți își sărbătoresc doar „ziua numelui” sau ziua asociată cu sfântul după care este numită persoana.

Nunți în Santorini – Nunțile în Santorini au loc duminica. Conform tradiției, fetele satului se adună în fața casei miresei în joia dinainte, pentru a sparge migdale și a face prune de zahăr. Apoi, vineri, fac patul miresei și aruncă pe el orez pentru ca nunta să fie solidă, ca orezul, și dulce, ca prunele de zahăr.

O altă parte a tradiției nunților din Santorini implică tatăl mirelui, care se urcă pe un acoperiș la prânz în ziua nunții pentru a striga începutul ceremoniei, tuturor celor din sat și lumii. După aceasta, violoniștii însoțesc mireasa din ușă în ușă pentru a invita oamenii la ceremonia ei spunând „vino la nuntă”. Ceremonia totală este complexă și plină de multe tradiții străvechi.

Îmbrăcăminte tradițională – Conform obiceiului străvechi, femeile de pe insulă poartă eșarfe în interiorul și în afara caselor lor. După obicei, eșarfele sunt purtate într-un mod special, strâns legate și ușor în sus pentru a dezvălui fruntea. De asemenea, prin obicei, femeia căsătorită își poate întâmpina vizitatorii fără eșarfă dacă părul ei a fost făcut, fie spălat, fie nespălat, și așezat într-un model cu împletituri groase și așa mai departe.

Locuri de vizitat & activități în Santorini

Santorini este o insulă magică cunoscută pentru peisaje uluitoare, apusuri uimitoare, clădiri văruite în alb și biserici cu cupolă albastră. Și să nu uităm, plajele roșii și apele albastre limpezi te așteaptă să îți ofere o supraîncărcare de emoție!

1.Privește apusul

santorini apus

Insula greacă este cunoscută pentru apusurile sale incredibile. Pentru a profita de această experiență la maxim, trebuie să mergi la Oia. Stând în vârful unui castel vechi, lângă moara de vânt, vei asista la o priveliște magică care te va lăsa vrăjit când soarele se lasă la orizont. Doar un avertisment, dacă vizitezi locația în sezonul de vârf, va fi foarte aglomerat și te vei chinui să vezi apusul după capetele multor alți turiști. 

Un loc alternativ excelent pentru a experimenta îndepărtarea apusului este Farul Akrotiri. Bucură-te de timp de calitate alături de persoana iubită, privind o barcă care navighează în apus, în acest loc relativ mai puțin aglomerat.

O altă modalitate perfectă de a experimenta frumusețea naturală și apusul uimitor al Santoriniului este de pe una din croazierele de seară ale insulei.

2.O croazieră cu catamaranul în jurul insulei

santorini catamaran aegean sea

Croaziera cu catamaranul este un alt lucru care trebuie încercat în Santorini, mai ales dacă sunteți într-o călătorie scurtă. Aveți șansa de a explora toate atracțiile de top ale insulei, precum și de a înota în apele cristaline ale Red Beach și White Beach. 

Delectați-vă cu mâncărurile delicioase din Santorini în timp ce savurați priveliștile magnifice ale stâncilor calderei și insulelor vulcanice.

3.O plimbare terapeutică la Oia, Pyrgos și Fira

Caldera este una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Santorini. Creată după o uriașă erupție vulcanică, această insulă se află pe o stâncă. Întinerește-ți sufletul cu o plimbare prin casele văruite în lumina zilei. Viața de noapte din Caldera este, de asemenea, uimitoare, creând atmosfera perfectă pentru o noapte romantică.

De asemenea, te poți bucura de o plimbare în satele din apropiere, inclusiv Pyrgos Castelli și Oia. Dacă ești pasionat de aventură, îți va plăcea să faci drumeții de la Fira la Oia în timp ce admiri frumusețea Calderei. Poți petrece ceva timp în Oia, cel mai pitoresc sat din Santorini. Te vei trezi dansând printre clădiri albe sidefate și biserici cu cupolă albastră. Este locul ideal pentru a te relaxa și a te bucura de liniște, luându-ți la revedere de la toate grijile tale.

4.Vizitează vulcanul și înoată în izvoarele termale

Un tur al vulcanilor este cea mai bună modalitate de a descoperi bogata istorie vulcanică a insulei. Este activitatea perfectă pentru amatorii de senzații tari, pentru a obține adrenalină de la drumeția pe faimosul vulcan, precum și de a înota în apele vindecătoare ale izvoarelor termale. O vizită în Santorini trebuie să includă aceste elemente în programul tău. 

Diverse tururi cu barca îți permit să înoți în apele terapeutice în timp ce te bucuri de mâncare și băuturi apetisante. Este imperativ să profiți de unul din aceste tururi cu barca, împreună cu familia sau prietenii!

5.Înotați în plaja neagră (Black Beach) 

black beach santorini

Dacă ești într-o excursie romantică cu partenerul sau partenera ta, plaja Perivolos este un loc obligatoriu de vizitat. Această plajă plină de viață oferă refugiul suprem pentru relaxare și divertisment. Acoperită cu nisip negru vulcanic și ape strălucitoare, invită, de asemenea, iubitorii de aventură să se angajeze în activități palpitante de sporturi nautice, cum ar fi Jet Ski Safari. Aici veți găsi cele mai multe baruri pe plajă, care mențin atmosfera cu muzică superbă toată ziua.

Pe de altă parte, dacă vrei să petreci timp de calitate cu familia în apropierea apelor, plaja Perissa sau Kamari sunt răspunsul! Acest loc oferă o priveliște încântătoare cu apă albastră cristalină care dansează peste fundul nisipos al mării. Această plajă oferă facilități confortabile și facilități de lux pentru a vă face călătoria în familie memorabilă.

6.Experimentează nuanțe unice pe plaja roșie

Red Beach Santorini Greece

Situată lângă satul Akrotiri, Plaja Roșie este o atracție de top în Santorini. Dealurile abrupte de culoare roșie, stâncile și nisipurile creează un peisaj sălbatic. Pietricelele roșii din mare completează apele albastre cristaline și creează o paletă rafinată de culori contrastante.

Mai multe croaziere cu catamaran navighează lângă Plaja Roșie, oferindu-ți plăcerea de a înota în apele albastre limpezi ale Santoriniului!

7.Cină delicioasă la Ammoudi

ammoudi oia santorini

Ammoudi este un loc unic în Oia, renumit pentru ospitalitatea și mâncarea delicioasă. Vei găsi acolo o mulțime de taverne care servesc pește proaspăt pentru toți acei iubitori nebuni de fructe de mare. 

Nu există o experiență culinară mai bună decât să te bucuri de un platou cu fructe de mare și rețete locale în timp ce admiri frumusețea maiestuoasă a insulei Santorini. Aici se află renumitele restaurante Canaves Oia, care îți vor face vacanța în Santorini extraordinară. Există de asemenea o selecție impresionantă de hoteluri din Santorini care îți vor oferi o experiență total diferită de ce ai încercat până acum. 

8.Participă la o degustare de vinuri la Santo Wines sau Venetsanos Winery

Un alt lucru pe care orice turist trebuie să-l știe despre Santorini Grecia, este că are un vin incredibil!

Vă puteți bucura de un vin de calitate premium la una dintre cele mai bune crame situate în satul Pyrgos. Puteți degusta o varietate de vinuri într-un spațiu în aer liber special amenajat, în timp ce vă bucurați de muzică live sau lounge. Acest loc vă oferă o priveliște de vis asupra locației uluitoare, a vulcanului și a vrăjii Mării Egee. 

Dacă te gândești să-ți aduci partenera sau partenerul aici, ar trebui să iei în calcul o vizită pe seară, când locul devine cu adevărat romantic pastelat de culorile apusului.

9.Vizitează fermecătoarea – Mănăstirea Profet Ilie

profet ilie manasatire

Există mai multe biserici pe insula Santorini. Vei găsi totul, de la capele mici până la mănăstiri mari. O atracție majoră este Mănăstirea Profetului Ilie, care seamănă cu o cetate din exterior.

Pe lângă istoria sa bogată, este cunoscută și pentru faptul că este cel mai înalt punct de unde poți admira o priveliște exclusivistă asupra insulei Santorini. Mănăstirea este înconjurată de patru mici capele și este unul dintre cele mai bune locuri pentru a face fotografii.

10.Săpăturile de la Akrotiri

În timpul vizitei tale în Santorini, este indicat să vizitezi săpăturile așezării preistorice Akrotiri. De fapt, poți să te plimbi prin dărâmăturile acestui oraș bine întreținut și să fii transferat în epoca preistorică. Este un loc obligatoriu de vizitat, mai ales pentru cei cărora le place să învețe despre istorie și să exploreze siturile arheologice. Sunt expuse și câteva descoperiri importante și le poți admira la Muzeul Preistoric Thera din Fira.

Îți poți finaliza călătoria în istoria și mitologia insulei cu o vizită la Muzeul experienței Lost Atlantis. Primul muzeu interactiv din lume pentru legenda Atlantidei și legătura cu Santorini.

11.Gustă din bucătăria locală

Pământul fertil al insulei Santorini oferă produse unice, cunoscute pentru gustul lor delicios. Secretul constă în natura vulcanică a pământului. Călătoria ta pe această insulă va fi incompletă fără să vizitezi o tavernă tradițională pentru a degusta mâncăruri locale, precum fava, melitzanosalata (făcută din vinete albe), salată grecească cu capere și vin. De asemenea, trebuie să mergi la o tavernă locală pentru a încerca pește proaspăt și fructe de mare în timp ce te bucuri de priveliștile maiestuoase ale insulei.

santorini dinner

Vei iubi bucătăria grecească, deoarece este extrem de gustoasă. Iar produsele proaspete din Santorini duc totul la un alt nivel! În plus, vei avea ocazia să te întâlnești și să te cunoști mai bine cu localnicii, bucurându-te de ospitalitatea caldă grecească.

Santorini este o insulă plină de surprize și o modalitate perfectă de a le descoperi este explorarea satelor sale uimitoare, fiecare cu propria personalitate unică și frumusețe pitorească. Distanțele sunt mici între aceste locații încântătoare. Sunt ușor de vizitat și fiecare, sau o combinație a câtorva, fac o zi din viața ta, perfectă.

De asemenea, există o posibilitate reală ca Santorini să fie de fapt Regatul pierdut al Atlantidei. Există un muzeu pe insulă care celebrează posibilitatea ca insula să fie Atlantida, ceea ce e spectaculos.

În funcție de detaliile planificării vacanței tale, vei alege locul de cazare în Santorini. Poți alege și hoteluri cu loc de joacă pentru copii sau un Santorini hotel de lux, un boutique hotel aproape de plajă cu nisip negru, locații cu piscină exterioară sau un spa hotel (spa resort) în capitala insulei. Orice vei alege, insula din Grecia îți va oferi vacanța perfectă. 

Andronis Concept Wellness Resort Santorini este o locație foarte interesantă, într-un loc de frumusețe și liniște ispititoare. 

Complexul hotelier este situat în Imerovigli, o bijuterie din Santorini, de pe cea mai romantică coastă a insulei. Suitele și facilitățile luxoase, serviciile personalizate Andronis și priveliștile uluitoare la apus de soare, complotează asupra unei vacanțe de neuitat.

Santorini este un loc atât de căutat, deoarece are ceva pentru toată lumea, o abundență de atracții și activități, o combinație de liniște și divertisment și o frumusețe naturală extraordinară. În plus, este un paradis romantic fără comparație, completat de priveliștile, locațiile idilice și apusurile care umplu vizitatorii de uimire.

Vei putea profita de oferte pentru un sejur in Santorini, create pentru tine și pentru familia ta. Planifică un sejur pe Kamari Santorini și o cină la Samsons Village, din timp și profită de opțiunea de plată în rate a vacanței tale. Atunci când va veni momentul, doar te vei bucura de ceea ce va urma. 

Vor exista opțiuni diverse în funcție de perioada când vei dori să planifici vacanța ta exotică în Santorini Grecia. 

În oricare din aceste locații superbe vei dori să mergi, vei putea selecta diferite opțiuni pentru a-ți personaliza traseul. Acestea includ: bilete de avion (charter santorini), data plecării, oferte speciale sau oferte de vacanță, oraș de plecare, modalități de plată, dacă vrei să ai hotelul situat pe plajă sau nu, dacă vrei sa adaugi o excursie opțională și multe altele. 

Bucură-te împreună cu sufletul pereche sau cu întreaga familie de o vacanță în insula Santorini Grecia și explorează plaja roșie sau cea cu nisip negru vulcanic cu aparatul foto pregătit mereu, pentru că vei dori să faci enorm de multe poze. 

Insulele Ciclade oferă apusul de soare care inspiră viața și arta, iar Insula Santorini te copleșește cu obiectivele turistice, romantismul și casele îmbrăcate în alb și în albastrul cerului.