Vacanță de vis în Republica Dominicană | VacanteInRate

Republica Dominicană

 Qué lo qué? 

Nimeni nu știe cu adevărat de unde a venit acesta expresie, pentru că în esența nu prea are sens, dar când un dominican te întreabă „qué lo qué” vrea doar să știe „Ce se întâmplă”, „Ce faci?”! 

Acesta este exemplul perfect al uneia dintre acele fraze care au fost create pentru a evita utilizarea „frazelor lungi”, cum ar fi de exemplu: „¿Cómo estás?” sau „¿Cum va tot?”

beach paradise dominican republic

Republica Dominicană este o locație care mă atrage într-un mod greu de explicat, are un magnetism aparte. 

Plajele perfecte de carte poștală sau Instagram, stațiunile de lux și o infrastructură turistică solidă sunt unele dintre motivele care atrag mulți turiști în Republica Dominicană. 

Geografia diversă, care variază de la păduri luxuriante și munți până la zone semi-deșertice, creează, de asemenea, oportunități unice pentru călătorii care doresc mai mult decât o simplă vacanță la plajă.

Stațiunile cu plaje superbe din Punta Cana, Puerto Plata și La Romana oferă ceea ce mulți turiști caută: o evadare tropicală concepută pentru relaxare. Aici veți găsi majoritatea stațiunilor all-inclusive din Republica Dominicană.

Călătorii independenți care doresc să evadeze din această scenă aglomerată, se pot îndrepta către zone îndepărtate ale țării, cum ar fi Peninsula Samaná, interiorul muntos și orașele mai puțin orientate spre turism. 

Surferii și kiteboarderii vor găsi exact ceea ce caută în locuri precum Cabarete. Și nici un loc din Caraibe nu oferă istorie, precum zona colonială din Santo Domingo.

Republica Dominicană face parte din insula Hispaniola. Înainte să sosească europenii, acolo locuia un popor numit Arawak. Cu toate acestea, pe 6 decembrie 1492, Cristofor Columb a ajuns în nord-vest și a numit insula Espanola, care mai târziu a fost anglicizată ca Hispaniola.

Coloniștii spanioli au fondat San Domingo în 1596. Gradual în timp, la o sută de ani după ce Columb a descoperit Hispaniola, bolile europene și războiul aproape i-au exterminat pe Arawak.

Între timp, spaniolii au revendicat proprietatea asupra întregii insule, dar s-au stabilit în principal în est, în ceea ce este acum Republica Dominicană. În secolul al XVI-lea, un număr mare de sclavi africani au fost aduși pe insulă și au fost forțați să lucreze în plantațiile de zahăr.

Vestul insulei a fost lăsat în mare parte părăsit, iar în secolul al XVII-lea, francezii s-au stabilit în acea zonă. În cele din urmă, în 1697, spaniolii și francezii au semnat Tratatul de la Ryswick. Franța a primit treimea vestică a insulei Hispaniola. Restul a rămas în mâinile spaniole.

Haiti a devenit independentă în 1804, dar în 1821 haitienii au ocupat actuala Republica Dominicană. Cu toate acestea, Republica Dominicană a devenit independentă în 1844. Primul său președinte a fost Pedro Santana, dar ulterior, s-a transformat efectiv într-un dictator. Republica Dominicană a suferit și o serie de invazii din Haiti.

turquoise water dominican republic

În 1861, Santana a făcut din Republica Dominicană o provincie a Spaniei. Spaniolii l-au detronat în 1862, iar în 1863 poporul s-a răsculat. A început un război de gherilă numit Războiul de Restaurare și spaniolii s-au retras în 1867. Din păcate, a urmat apoi o perioadă de instabilitate politică și dezordine internă în Republica Dominicană.

În 1916, SUA au ocupat țara de teamă că Germania ar putea interveni în Republica Dominicană. Ocupația americană a durat până în 1924. Apoi au avut loc alegeri și Horacio Vasquez a devenit președinte al Republicii Dominicane.

Cu toate acestea, în 1930 Rafael Trujillo a dat o lovitură de stat și a devenit dictator. Trujillo a condus Republica Dominicană timp de 31 de ani, până când a fost asasinat în 1961. În 1962 au avut loc alegeri și Juan Bosch a condus un nou guvern.

Cu toate acestea, în 1963, armata a dat o lovitură de stat. În 1965 poporul s-a răsculat, dar SUA au intervenit. Președintele Johnson a trimis militari americani în Republica Dominicană. Un guvern provizoriu a guvernat timp de un an până în 1966, când Joaquin Balaguer a fost ales președinte.

În 1996, Leonel Fernandez a devenit președinte al Republicii Dominicane. Fernandez a pierdut puterea în 2000, dar a fost reales în 2004. A fost ales din nou în 2012. Danilo Medina a fost ales în 2016. 

Astăzi, Republica Dominicană încă exportă zahăr și cafea, dar turismul este o industrie într-o creștere continuă si rapidă. Deși Republica Dominicană este încă săracă, economia crește puternic. Astăzi, populația Republicii Dominicane este de 10,7 milioane de locuitori.

Cultura în Republica Dominicană

Majoritatea dominicanilor sunt săraci și trăiesc de la lună la lună. Localnicii își împart întotdeauna salariul cu familia și au grijă de vecinii lor. 

Fiecare zi se încheie cu dans în fața magazinelor de cartier numite colmados. Hip-hop-ul și reggae s-au îmbinat cu merengue și bachata, fiind o muzică cântată frecvent în Republica Dominicană.

Quisqueya Stadium 1

Baseballul este cel mai popular sport, iar mulți jucători de baseball din Liga Majoră sunt dominicani. Orașul Sosua a fost fondat de imigranți evrei, încurajați să se stabilească în Republica Dominicană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Locuri de vizitat & activități în Republica Dominicană

Valuri turcoaz ondulate, palmieri legănați și unele dintre cele mai bune romuri de pe planetă! 

Republica Dominicană este la fel de renumită pentru frumusețea sa naturală, precum și pentru stațiunile abundente all-inclusive care îți vor oferi o experiență idilică.

Petrecerea vacanței în orașe mari – cum ar fi Santo Domingo și Santiago de los Caballeros – este ideal pentru a degusta din cultura insulei. 

Dacă alegi alternativa drumurilor bătute și explorați enclave naturale mai puțin dezvoltate, vei avea bucuria să explorezi cascade mirobolante, să observi balene și să faci drumeții în pădurile tropicale pline de floră.

1.Planifică o vacanță în faimoasa stațiune Punta Cana

Playa paradisíaca de la Isla Saona, Punta Cana, República Dominicana

Acolo unde o întindere nesfârșită de plajă frumoasă cu nisip alb se întâlnește cu apele de smarald ale Caraibelor este Punta Cana, principala destinație turistică din Republica Dominicană. 

Dacă ești în căutarea unor stațiuni all-inclusive de lux, un refugiu pentru cuplu sau o cazare pentru familii combinate cu o listă nesfârșită de activități pe apă, acesta este cel mai bun loc de vizitat în Republica Dominicană.

Plaja Bavaro este cea mai impresionantă porțiune de plajă din Punta Cana, unde te poți plimba prin apă sau poți merge ore în șir de-a lungul nisipului. Stațiunile se întind pe plajă și oferă acces ușor la toate activitățile. Acesta nu este un loc unde să vii pentru o evadare liniștită.

2.Plimbare prin Zona Colonială din Santo Domingo

Dominican-Republic - Santo Domingo: Palacio Nacional (President's Palace)

În acest oraș, unde Cristofor Columb a călcat pentru prima dată în America, vei găsi agitația vieții moderne care se desfășoară pe fundalul clădirilor vechi de secole. 

Arhitectura colonială, o mare parte din care astăzi găzduiește muzee, restaurante, magazine și hoteluri pitorești, mărginește străzile și piețele și te duce înapoi într-o altă epocă.

O mare parte a activității turistice se concentrează în jurul Calle El Conde, artera principală și o stradă populară pentru cumpărături sau pentru a lua masa în aer liber. 

Rătăcind pe diferite străzi, vei vedea ruine care se prăbușesc, precum cele din Monesterio de San Francisco; clădiri frumos conservate, cum ar fi Catedral Primada de América (Prima Catedrală din America), care este încă în uz astăzi; și zone rezidențiale, oferind o privire asupra vieții locale.

3.Vizitează Puerto Plata și Playa Dorada

Puerto Plata Aerial View

De-a lungul coastei de nord, cu vedere la Oceanul Atlantic, destinația de stațiune Puerto Plata și frumoasa porțiune de plajă cunoscută sub numele de Playa Dorada este una dintre cele mai mari atracții turistice din Republica Dominicană. 

Această zonă este, de asemenea, mult mai liniștită.. Plajele nu sunt aglomerate cu bărci și sporturi nautice, deși este o zonă frumoasă pentru înot sau snorkeling. Poți merge dincolo de stațiuni până la plaje virgine, completate de palmieri și pădure.

4.Descoperă restaurantele Beches și de pe plaja din Cabarete

Cabarete este un oraș de plajă superb. Este cunoscut pentru atmosfera sa relaxată și plaja imensă, în formă de semilună, mărginită de restaurante, unde vizitatorii pot lua masa chiar pe nisip.

Dacă ești cazat în Puerto Plata, care e foarte aproape, poți să vii pentru o zi la Cabarete, pentru a te bucura de plajă, a savura o masă sau a face niște cumpărături. La începutul serii, în special în weekend și marțea, muzicienii cântă adesea în restaurantele locale de pe malul mării și oferă divertisment în timp ce soarele apune.

La est și la vest de oraș se află porțiuni lungi de plaje idilice, mărginite de palmieri. Acest cadru natural este perfect pentru plimbări liniștite.

5.Întinde-te pe plajele din Las Galeras

În cel mai îndepărtat vârf al Peninsulei Samaná, unde drumul se termină la ocean, cu vedere la una dintre numeroasele plaje frumoase ale zonei, se află micul oraș Las Galeras. Locația sa relativ îndepărtată,  atrage călătorii independenți care caută o experiență în afara traseelor prestabilite. Plajele mărginite de palmieri, cu nisip alb și apa turcoaz creează o scenă idilică.

Plaje precum Playa Rincon, La Playita, Playa Fronton și alte porțiuni fără nume de plaje virgine din zonă, sunt unele dintre cele mai bune plaje din Republica Dominicană și oferă experiența opusă a principalelor destinații de stațiune de pe insulă.

Las Galeras este locul perfect pentru a scăpa de străzile aglomerate și de scena turistică, oferind în același timp suficientă infrastructură pentru a te face confortabil.

6.Participă la observarea balenelor în golful Samaná

whale watching samana

În fiecare iarnă, din decembrie până în martie, mii de balene cu cocoașă intră în golful Samaná pentru a se împerechea, făcând din acesta unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea acești uriași grandiosi în sălbăticie. 

Orașul Samaná, pe Peninsula Samaná, este principalul punct de plecare pentru excursiile de observare a balenelor.

7.Vizitează Las Terrenas

Pe coasta de nord, Las Terrenas este un oraș dominican aglomerat, cu o zonă liniștită pe malul mării, unde drumuri de pământ cu o singură bandă, șerpuiesc pe lângă mici cafenele franceze și privesc la palmieri, plaje și oceanul acvamarin. 

Acesta este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat dacă dorești să “guști” din cultura dominicană și toate facilitățile unui oraș, combinate cu o locație de plajă grozavă. 

La fel ca Las Galeras, mulți francezi au făcut din Las Terrenas casa lor și au deschis aici restaurante și cafenele.

8.Cele 27 de cascade din Damajagua (27 Charcos)

Damajagua Waterfall, in Puerto Plata

Dacă ești în căutarea aventurii, unul dintre cele mai interesante lucruri de făcut în Republica Dominicană, este să urci într-un defileu îngust de cascade și apoi să sari de pe vârful fiecăreia în bazinele de dedesubt. Această atracție nu este pentru cei slabi de inimă, dar este incredibil de distractivă.

Cascadele sunt în apropiere de Puerto Plata și majoritatea oamenilor merg într-un tur organizat al celor 27 de cascade din Damajagua, venind din Cabarete, Sosua și Puerto Plata.

9.Bahia de Las Aguilas

În afara rutelor turistice majore, îndepărtata Bahia de Las Aguilas din Parcul Național Jaragua este o porțiune glorioasă de plajă de opt kilometri, pe care o poți avea pe toată pentru tine, în orice zi. 

Apa puțin adâncă, limpede, calmă și fundul cu nisip alb, combinate cu o lipsă clară de turism și dezvoltare, fac din aceasta una dintre cele mai curate plaje din Republica Dominicană.

10.Isla Saona și Parque Nacional de Este

tropical island beach with perfect sunny sky

În timp ce Parque Nacional del Este, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, este un loc senin de frumusețe naturală și habitat pentru nenumărate plante, animale și păsări, majoritatea oamenilor cunosc parcul pentru plajele din Isla Saona. 

Această insulă este un magnet turistic, cu tot felul de turiști, care vin uneori pentru doar o zi, din stațiunile din apropiere, Punta Cana și La Romana.

11.Jarabacoa

În timp ce mulți localnici consideră Jarabacoa o destinație de vară, călătorii străini tind să o vadă ca pe un loc de aventuri în aer liber, în munții din Republicii Dominicane. În apropiere există oportunități de rafting, drumeții, ciclism și alte tipuri de explorare.

La o altitudine de peste 500 de metri, aici clima este mult mai blândă decât coasta, iar nopțile sunt adesea răcoroase. Dacă petreci mai mult de o săptămână sau două în țară, merită să te aventurezi până la Jarabacoa. Acest oraș este, de asemenea, o oprire convenabilă pentru câteva nopți dacă călătorești între Santo Domingo și Puerto Plata sau Cabarete.

12.La Romana

La Romana, Dominican Republic

Nu departe de Punta Cana, La Romana este una dintre destinațiile pline de resorturi dominicane. Cu toate acestea, numărul de stațiuni de aici nu este aproape la aceeași scară cu Punta Cana. Plajele frumoase din zonă sunt atracția principală.

Unul dintre cele mai populare lucruri de făcut aici este vizitarea Altos de Chavón, de unde poți cumpăra articole și suveniruri unice.

13.Telecabină (Teleferico) în Puerto Plata

teleferico puerto plata

O modalitate ideală de a obține o vedere panoramică a coastei de nord a Republicii Dominicane este să faci o plimbare cu telecabina în Puerto Plata. Urcând la aproape 800 de metri de căldura aburindă a nivelului mării, telecabina te duce până în vârful Pico Isabel de Torres, unde te vei bucura de aerul plăcut răcoros.

Acordă-ți timp pentru a te plimba pe vârf și pentru a vedea statuia lui Hristos de acolo. Cel mai bine este să mergi cât mai devreme devreme în timpul zilei, deoarece tinde să devină înnorat pe măsură ce ziua avansează.

Insula este considerată un „micro-continent” deoarece oferă un pic din aproape orice, de la plaje de un albastru strălucitor la munți reci deșertici.

Nu toți turiștii știu totul despre această țară și de aceea călătoria lor în Republica Dominicană include uneori doar distracția pe aceeași plajă. 

Nu fă această greșeală! Descoperă toate culorile acestei țări unice și profită din plin de tot ce are de oferit, mai ales că distanțele între obiective nu sunt foarte mari.

Vei putea profita de “oferte sejur republica dominicana” si “vacante in republica dominicana”, create pentru tine și pentru familia ta. Planifică un sejur în Punta Cana  sau în Grand Bavaro, din timp și profită de opțiunea de plată în rate a vacanței tale. Atunci când va veni momentul, doar te vei bucura de ceea ce va urma. 

Vor exista opțiuni diverse în funcție de perioada când vei dori să planifici vacanța ta exotică în Republica Dominicană. 

În oricare din aceste locații superbe vei dori să mergi, vei putea selecta diferite opțiuni pentru a-ți personaliza traseul. Acestea includ: bilete de avion (charter republica dominicana), data plecării, oferte speciale sau oferte de vacanță, oraș de plecare, modalități de plată, dacă vrei să ai hotelul situat pe plajă sau nu, dacă vrei sa adaugi o excursie opțională și multe altele. 

Bucură-te împreună cu sufletul pereche sau cu întreaga familie de o vacanță în Republica Dominicană și explorează Puerto Plata și Playa Dorada cu aparatul foto pregătit mereu, pentru că vei dori să faci enorm de multe poze. Există o adevărată abundență de parcuri de distracție, oferte speciale pentru turiști și obiective turistice unice în lume!